Haberler

İsrail'de Cumhurbaşkanlığı Seçimi

İsrail Meclisi Knesset'te, Peres’in ardından 10. Cumhurbaşkanı olacak yeni ismi seçmek üzere oylama başladı.

İsrail Meclisi Knesset'te, görev süresi Temmuz ayında sona erecek olan Şimon Peres'in yerine yeni Cumhurbaşkanını seçmek üzere oylama başladı.

İsrail kanunlarına göre, Cumhurbaşkanı olacak kişinin, meclis üye sayısının yarıdan bir fazlası olan 61 oy alması gerekiyor.

Saat 11.00'da başlayan seçimlerde 5 aday yarışırken, adaylardan hiç birinin ilk turda seçilmek için gerekli 61 oyu alması beklenmiyor.

AA muhabirine açıklama yapan Meclis Sözcüsü Yuli Edelshtein, "Kaygılarıma rağmen seçimin bugün sonuçlanacağına inanıyorum" dedi.

Parlamentonun internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, eski meclis başkanlarından Reuven Rivlin ve Dalia Itzik, eski bakan Meir Sheetrit, Nobel ödüllü kimya profesörü Daniel Shechtman ve emekli hakim Dalia Dorner, cumhurbaşkanlığı için yarışıyor.

İsrail'in 120 sandalyeli meclisinde ilk turda 61 oy alan aday, ülkenin cumhurbaşkanı seçilecek. Bu sayıya ikinci turda da ulaşılamazsa,  en çok oyu alan 2 aday üçüncü turda yarışacak.

İsrail'de cumhurbaşkanı 7 yıllığına seçiliyor. - Kudüs

Kaynak: AA / Politika

Şimon Peres İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title