Haberler

İsmailağa cemaatinin liderinin yeğeni hakkında soruşturma başlatıldı

Güncelleme:

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun yayınladığı videolar nedeniyle 'Suç işlemeye tahrik' suçundan resen soruşturma başlattı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sosyal medya platformunda Saadettin Ustaosmanoğlu isimli kişiye ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözler ve beyanlar ile ilgili olarak "Suç işlemeye tahrik" suçu kapsamında resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Twitter (X) isimli sosyal medya platformunda Saadettin Ustaosmanoğlu isimli kişiye ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözler ve beyanlar ile ilgili olarak Türk Ceza Kanunu'nun 214. maddesinde düzenlenen "Suç işlemeye tahrik" suçu kapsamında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılık'tan yapılan açıklama şöyle:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından; X (Twitter) isimli sosyal medya plaformunda çeşitli hesaplar tarafından paylaşılan ve Saadettin Ustaosmanoğlu isimli kişiye ait olduğu belirtilen video içeriğinde sarf edilen sözlerin ve beyanlar ile ilgili olarak TCK 214. maddesinde düzenlenen "Suç işlemeye tahrik" suçu kapsamında şüpheli hakkında resen soruşturma başlatılmıştır."

İsmailağa cemaatinin ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun "İşte burada Hamas'ın kıymetini biliyoruz. Fiziki şartlarda adamlar öyle bir şey gösterdiler ki bize… Biz Türkiye'de bunun idrak boyutuyla alakalı bir hamle yapmak zorundayız" sözlerinin yer aldığı video geçtiğimiz gün sosyal medyada gündem olmuştu.

Kaynak: ANKA / Politika

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Cumhuriyet Başsavcılığı Mahmut Ustaosmanoğlu İstanbul Hukuk Medya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title