Haberler

İsipab Türk Grubu Başkanı Atalay Açıklaması

"El Fetih ile Hamas arasında gerçekleşen ittifak sebebiyle morali bozulan İsrail, öfkesini, yeryüzünün en daracık zindanına dönüştürdüğü Gazze'ye vahşice saldırılarıyla hem de bütün dünyaya meydan okurcasına Filistintiler'i bu ittifaka pişman ettirerek dindirmek istiyor"

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, "El-Fetih ile Hamas arasında gerçekleşen ittifak sebebiyle morali  bozulan İsrail, öfkesini, yeryüzünün en daracık zindanına dönüştürdüğü Gazze'ye vahşice  saldırılarıyla hem de bütün dünyaya meydan okurcasına Filistintiler'i bu ittifaka  pişman ettirerek dindirmek istiyor" dedi.

Bir grup AK Parti'li milletvekili ile birlikte açıklama yapan Atalay, İsrail'in, ötekilerle barışık  yaşama  imkanının  asla  kalmadığının açık olduğunu kaydetti.

"Keza  yarım  asrı aşkın  tarihinde, hangi  mazeret  ve yalanlara sığınırsa sığınsın İsrail'in asla vazgeçemeyeceği geleneksel  politikasında  bir  değişiklik  beklemek  safdillik  olacaktır" ifadesini kullanan Atalay, şunları söyledi:

"Çünkü  bağımsız bir Filistin  devletiyle sonuçlanacak  her  bir  sürece   vahşice   saldırmak, Kudüs'ün en küçük bir parçasından dahi  vazgeçmemek, diasporadaki Filistinliler'in dönüşünü engellemek, işgal ettiği topraklarda yeni  Yahudi yerleşimlerini sürdürmek ve su başta olmak üzere tabii kaynakların bulunduğu  toprakları ne pahasına olursa olsun elde  tutmak onun yegane  varlık sebebi olduğu asla unutulmamalıdır. Nitekim  en  sağından  en  soluna    liberalinden  dincisine  kadar   iktidara   gelen   her hükümetin    aynı  politikayı  izlemesi  bu yüzdendir. Bundan  ödün  verenlerin sonu  ise 1995'de fanatik  bir dinci tarafından öldürülen İzak Rabin'in akıbeti  gibi olacaktır.

Son günlerde Filistin direniş tarihinde önemli  bir parametre olan  El-Fetih ile Hamas arasında gerçekleşen ittifak  sebebiyle morali  bozulan  İsrail, öfkesini, yeryüzünün en  daracık zindanına dönüştürdüğü Gazze'ye vahşice  saldırılarıyla hem de bütün dünyaya meydan okurcasına Filistintiler'i bu ittifaka  pişman ettirerek dindirmek istiyor.

Bu  vahşetin   mimarı   katil  Netanyahu'nun  'sivilleri yanlışlıkla vuruyoruz' ifadesi, açık bir yalan olmanın ötesinde esasında insanlığın zekası,  hafızası ve vicdanıyla alay etmekten başka bir anlamı yoktur. Zira İsrail'in kurulduğu  günden bu yana katlettiği insanların yüzde doksanının sivillerden oluştuğunu bilmeyen mi kaldı? Keza İsrail'in sivillere yönelik katliamlarında hiçbir yanlışlığın olmadığı, aksine bu katliamların tıpkı diğerleri gibi son derece bilinçli  ve sistematik yapıldığını da...

Düşman diye tanımlanan Filistinliler'e ilişkin asker sivil, genç yaşlı, kadın erkek, insan hayvan hatta bitki diye bir ayırıma dahi gitmeksizin karşı tarafta yer alan her canlıyı yok etmek artık İsrail için kutsal birer görev olmuştur.

O nedenle her kim ne derse desin bugün insanlık için en büyük tehlike, ötekisine karşı kalbine kutsal kitabından kan çekip, kin kusan, ölüm yağdıran Siyonizm tehlikesidir. Başta Ortadoğu olmak üzere dünyada hiç kimsenin bu tehlikeyi görmezlikten gelmek veya onunla yüzleşmek için yarınları beklemek gibi bir lüksü olamaz." - TBMM

Kaynak: AA / Politika

Orhan Atalay İsrail Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title