Haberler

ABD, İran'ın beklenen saldırısına karşı yüksek alarma geçti! Ajanslar tarih bile verdi

Güncelleme:

İran, İsrail'in Suriye'deki İran Konsolosluğu'na gerçekleştirdiği saldırının intikamı için kolları sıvadı. Dünyaca ünlü haber ajansları, ABD'nin beklenen saldırıya karşı alarm durumuna geçtiğini belirtti. CNN International ise İran'ın önümüzdeki hafta bölgedeki İsrail veya ABD varlıklarını hedef alacak önemli bir saldırıya hazırlandığını aktardı.

ABD, İsrail'in Suriye'deki İran Konsolosluğuna gerçekleştirdiği saldırıya misilleme olarak İran'ın bölgedeki muhtemel saldırısına karşı yüksek alarma geçti.

İsrail ordusunun geçtiğimiz pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna gerçekleştirdiği ve 2'si general toplam 7 İranlı askerinin hayatını kaybettiği saldırının ardından bölgede tansiyon giderek yükseliyor. İngiliz haber ajansı Reuters, ABD'li bir yetkiliye dayandırdığı haberinde İran'ın saldırıya karşılık vermesi beklendiğini, bu nedenle ABD'nin bölgede yüksek alarma geçtiğini ve hazırlandığını belirtti. Yetkili, "Kesinlikle yüksek düzeyde teyakkuz halindeyiz" ifadesini kullandı.

"İRAN, İSRAİL TOPRAKLARINI VURABİLİR"

ABD'li NBC News ise iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberinde Washington yönetiminin, İran'ın misilleme olarak "İsrail içindeki hedefleri" vurmasından endişe ettiğini belirtti. Yetkililer, İsrail içindeki bir saldırıda sivillerden ziyade askeri veya istihbarat hedeflerine odaklanılmasının beklendiğini söyledi. Yetkililer ayrıca Washington yönetiminin, İran'ın muhtemel misillemesine verilecek karşılığı da değerlendirmeye başladığını ifade ederken, ABD ordusunun halihazırda bölgede yüksek alarm durumunda olduğunu vurguladı.

ABD, İran'ın beklenen saldırısına karşı yüksek alarma geçti! Ajanslar tarih bile verdiİran'ın Şam konsolosluğuna yapılan saldırıda hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusu askerleri için cenaze töreni düzenlendi. Törene, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de katıldı.

"SALDIRI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA OLABİLİR"

ABD'li yayın kuruluşu CNN International da ABD yönetiminden üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde İran'ın, İsrail'in saldırısına misilleme olarak önümüzdeki hafta bölgedeki İsrail veya ABD varlıklarını hedef alacak "önemli" bir saldırıya aktif olarak hazırlandığını aktardı.

ABD, İran'ın beklenen saldırısına karşı yüksek alarma geçti! Ajanslar tarih bile verdi

NE OLMUŞTU?

İsrail ordusu, 1 Nisan Pazartesi günü Suriye'nin başkenti Şam'daki İran Konsolosluğuna hava saldırı gerçekleştirmiş, saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general olmak üzere 7 asker hayatını kaybetmişti. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ertesi gün yaptığı açıklamada, İsrail'in İran Konsolosluğunu hedef alan hava saldırısının "cevapsız" kalmayacağını ifade etmişti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ise "Siyonist İsrail rejiminin destekçisi olan ABD'ye bu konuda önemli bir mesaj gönderdik. ABD, sorumluluk almalı ve hesap vermeli" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cnn International İsrail Suriye İran Cnn Savunma Orta Doğu Güvenlik Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman?
500

Yorumlar (26)

Reçel Tahin Etsoğan:

İran korkak bir yönetime sahip, hiç bir şey yapamazlar.

655
30
yanıtYanıtla
Vahdet Sentürk:

Zaten ABD böyle bir şey bekliyor ki irani vurmaya bi sebeb olsun. Dışarıdan kimse müdahale etmese İran İsrail’i 10 kere vurmuştu.

yanıt143
yanıt19
Hek Tor:

Çilli bop bop bop, ooo çilli aman çilli, yarın olmaz şimdi, çilli bop bop bop... diye bir şarkı var ya, hani en nefis rahmetli Adile teyzenin söylediği şarkı; hahh işte o ŞARKI tıkır tıkır işliyor, zamanında birinin çok böbürlendiği şarkı...

yanıt30
yanıt26
Sinan Meydan:

İran tarihi boyunca sadece islam ülkeleri ile savaştı.Boş heyecan yapmayın.

270
25
yanıtYanıtla
Sibel Karagöl:

İran tarih boyunca sadece Müslüman ülkelerle savaşmış ve sadece Müslüman kanı akıtmıştır. En çokta İslamiyetin sancaktarlığını yaptığı için Osmanlı ile savaşmıştır, onun için bunların hepsi göz boyamaktan başka birşey değil. Eski abd başkanı trump ın dediği gibi , iran önce beni aradı size füze atacağız ama size zarar vermeyecek dedi sonra füzeyi boş yere yolladılar.

168
19
yanıtYanıtla
Atilla İlhami:

İran mı ABD'yi ya da İsrail'i vuracak ? Puhahaha güldürmeyin beni. Onlar anca Yemen de Irak'ta Sünni Müslüman kanı dökmekten başka bir şey yapmazlar. Bırakın bunları.

96
8
yanıtYanıtla
Ahmet YILMAZ:

Sen bi bebek katilisin sanada lanet olsun Amerika ibretlik son sanada nasip olur inşaALLAH.

64
10
yanıtYanıtla
hakan er:

İt iti ısırmaz olan arada kalan masumlara olur

55
6
yanıtYanıtla
Muharrem Şahin:

Vurmaya gerek yok husilere ve Hamas’a desteğini arttır ,İsrail e karşı savaşan bütün gruplara full destek ver daha etkili olur

50
4
yanıtYanıtla
Mengele:

Amerika cok kurnaz irak zamaninda irana saldirdi Amerikan destegi ile rahmetli saddam cok masraf yapti amerikadan karsiligini istedi amerika vermedi saddam o zaman ben kuveyti alirim dedi amerika git al dedi iste o zaman amerika iraki bitirdi sözde kimyasal silahi varmis yakandan iftira edip iraka demokrasi getirdiler vay amerika seni

38
5
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title