Haberler

İmza yarışında son durum! İnce hedefe çok yakın, Perinçek ve Oğan'ın işi zor

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklayan isimler arasındaki imza yarışı devam ediyor. 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplanılması gereken yarışta saat 16.10 itibarıyla Muharrem İnce 96 bin 662 imza sayısına ulaşmayı başardı. Diğer isimlerden Sinan Oğan 55 bin 583, Doğu Perinçek'in ise 19 bin 313 imza toplayabildi.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimler için geri sayım devam ederken bir yandan da cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen isimlerin imza toplama çabası devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı adaylığı başvurusu YSK tarafından kabul edilen isimlerin aday olması için 27 Mart'a kadar 100 bin imza toplaması gerekiyor.

MUHARREM İNCE İÇİN SON 4 BİN İMZA

İmza yarışında saat 16.10 itibarıyla Muharrem İnce 96 bin 662, Sinan Oğan ise 55 bin 583 imza alabildi. Doğu Perinçek ise 19 bin 313 imza toplayabildi.

27 MART SAAT 20.00'A KADAR SÜRECEK

İmza verme süreci 27 Mart saat 20.00'ye kadar sürecek. Vatandaşlar kimlik belgeleriyle ilçe seçim kurullarına giderek imza verebiliyor.

BAŞVURU ÜCRETİ NE OLACAK?

100 bin imza toplayan kişiye, istemesi durumunda başvuru için ödediği 555 bin 980 lira iade edilecek. Adaylık için yeterli imzaya ulaşamayanların yatırdığı ücret ise Hazine'ye gelir kaydedilecek.

KESİN ADAY LİSTESİ 31 MART'TA YAYIMLANACAK

Seçmenler, YSK'nın ilanında belirtilen adaylardan sadece biri için ve bir kez teklifte bulunabilecek. Cumhurbaşkanı kesin aday listesi 31 Mart'ta, Resmi Gazete'de yayımlanacak. Ardından cumhurbaşkanı seçimi propaganda dönemi başlayacak.

100 BİN İMZA ŞARTI

Anayasanın 101. maddesine göre; cumhurbaşkanlığına, siyasi parti grupları, en son yapılan genel seçimlerde toplam geçerli oyların tek başına veya birlikte en az yüzde 5'ini almış olan siyasi partiler ile en az 100 bin seçmen aday gösterebiliyor.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Muharrem İnce Doğu Perinçek Sinan Oğan 27 Mart Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (10)

adem gülnaz:

Boşa imza vermeyin Muharrem İnce de lafını yiyip akp katılacak

41
77
yanıtYanıtla
virtueslife:

Adam akepenin gitmesi için çabalıyor sen akp ye katılcak diyorsun. akepe yemi oy veriyorsun yoksa. normal soru değil bu.

yanıt3
yanıt5
Murat Şekerci:

Millet ittifakına katılırsa lafını yemeyecek mi?

yanıt7
yanıt2
Murat işlek:

Bence de makam için 6 li masaya katılacak ??

yanıt5
yanıt2
Es Es:

Böyle bir durumda Kılıçdaroğlu na destek verir İnce Akpartiye değil. Erbakan ile karıştırıyorsun galiba

yanıt2
yanıt1
sade vatandaş:

muharrem ince oyları bölsün diye muhtemelen ak partili vatandaşlarımızın imzalarına mazhar olmuş gibi duruyor seçime katılsa bile o kadar oy almaz imza verenlerin çoğu ona oy vermez

42
32
yanıtYanıtla
David Kurşun:

Bu muharrem ince çok kıvrak ve tehlikeli Allah fırsat vermesin

35
24
yanıtYanıtla
Ahmet :

Kk dan daha tehlikeli değil gel buraya muharremi nasil duzelti hatirlatirim

yanıt1
yanıt1
Osman Tokgonul:

Sayın İnce , siz akıllı bir insansınız , bu gelen imzaların , iddia ediyorum %90 ı AKP den gelen imzalar . Siz neyin peşindesiniz ?

3
0
yanıtYanıtla
serdar cem:

Inceye oy verenler 100.000 i gorunce sinan ogana imza vermeye baslayacak. Her ikisi ittifak yaparsa anlamli milletvekli cikarir..

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title