Haberler

SOYLU: ÖZAL MİLLETİYLE, CAMİSİYLE, CEMAATİYLE DEVLETİ BULUŞTURMUŞTUR

Güncelleme:

Ömer HASAR / -İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 30. yılında mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı.

Ömer HASAR / -İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünün 30. yılında mezarı başında düzenlenen anma törenine katıldı. Soylu, "Rahmetli Menderes'in açtığı yol, Rahmetli Özal'la beraber alnını secdeye vuracak bir Cumhurbaşkanına kadar uzadı. Rahmetli Özal milletiyle devleti buluşturmuştur. Camisiyle, cemaatiyle devleti buluşturmuştur" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 30. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma törenine katıldı. Törene AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı. Kuran-ı Kerim ve dua okunması ile başlayan törende Bakan Soylu, Turgut Özal'ın mezarına çelenk ve karanfil bıraktı. Turgut Özal'ın herkes tarafından sevildiğini vurgulayan Soylu, "Türkiye'nin yetiştirdiği ve bu ülkeye, bu topraklara, milletimize, devletimize her noktasında hizmet eden, bu millet tarafından çok sevilen bir evladıydı. Ülkeler, milletler bazen zora girerler ve o zora girdikleri zaman yine de o milletlerin, o ülkenin insanlarının arzusu ve isteği üzerine yeni bir çıkış kapısı olur. Türkiye bir darbenin olgunlaşmasını bekleyen, maalesef kendilerine bu ülkenin güvenliği emanet edilenlerin oluşturduğu darbeden sonra, acaba ne olacak endişesindeydi. Bugünkü gibi hatırlıyorum. Seçimler olurken bir gece önce bu adama oy vermeyin diye feryat ettiler ama millet sanki kıymetini bildiği bir insanın seçmek üzere o kıymettarlığını yerine getirdi, iktidara taşıdı. Rahmetli Menderes'in açtığı yol, alnını secdeye vuracak bir Cumhurbaşkanına kadar Rahmetli Özal'la beraber uzadı. Barajlarla uzadı aynen ondan önceki köprülere, ondan sonraki köprülere itiraz edenlerin itiraz etmelerine aldırmadan yenilerini yaparak uzadı" dedi.

"HERKES UNUTABİLİR AMA MİLLET UNUTMAZ"Bakan Soylu, "Bugün mezarının başında olmak tesadüfi değildir. Bugün mezarının başında olmak bu ülkeye yapmış olduğu büyük hizmetlerin vefasındandır. Herkes unutabilir ama millet unutmaz. Herkes bilsin ki bu gece mübarek Kadir Gecesi'dir. O duaların içerisinde bu milletin insanları bu milletin adamları ve rahmetli Özal vardır. Rahmetli Özal gibi dalgalara karşı kürek çeken insanlar ve liderler hak etmediği iftiralara maruz kalırlar. Aynen, Rahmetli Menderes gibi aynen Demirel, Erbakan gibi iftiralara maruz kalırlar. Aynen, bugün kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi ama onlar, onlara aldırmazlar. Onlar, onu dünyalık görürler. Oysa, millete hizmetkarlığın hem bu dünyalığı vardır, hem de öteki dünyalığı vardır. Rahmetli Özal milletiyle devleti buluşturmuştur. Camisiyle, cemaatiyle devleti buluşturmuştur. Rahmetli Özal kendinden sonra açılacak yollara ait, ona karşı olanlara boşuna uğraşma mesajını birçok kez vermiştir. Bugün 21. asırda Türkiye'nin başladığı bu büyük yolculuğun kilometre taşlarında rahmetli Özal'ın izleri eserleri ve inşası, ihyası ve imanı vardır" İfadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Turgut Özal Ömer Genel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title