Haberler

Davutoğlu'ndan Perinçek'i kızdıracak Çin kampanyası: İbreti alem olsun diye ona da gönderin

Güncelleme:

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Doğu Türkistan'da yaşananlar nedeniyle partisinin Çin'e karşı başlattığı imza kampanyasıyla ilgili konuştu. Davutoğlu, "İbreti alem için söyledim; her partiye, Doğu Perinçek'e de gönderin" ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi tarafından Doğu Türkistan'da yaşananlar nedeniyle Çin'e karşı imza kampanyası başlatıldı. Parti teşkilatları, imza kampanyasıyla ilgili çalışmalara devam ederken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kampanya hakkında açıklamalarda bulundu.

"BAKALIM TUTUMLARI NASIL OLACAK"

Davutoğlu, Meclis'teki milletvekillerinin Doğu Türkistan'daki zulme sessiz kaldığını belirterek, "Bütün partilere bu imzalar iletilecek. Bakalım, AK Parti ile MHP'nin bu imzalara karşı tutumları ne olacak?" diye konuştu.

"PERİNÇEK'E GÖNDERİN DEDİM"

"İbreti alem için söyledim; her partiye, Doğu Perinçek'e de gönderin" ifadelerini kullanan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Filistin, Arakan, Somali'ye nasıl sahip çıktıysak Doğu Türkistan'daki kardeşlerimize de sahip çıkacağız. Çin'e sesleniyorum; Çin büyük bir medeniyetin diyarıdır. Çin düşmanı değiliz, yaptıklarınız medeniyetinizin değerlerine de aykırı."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu Doğu Perinçek Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title