Haberler

HÜDA PAR liderinin "Şeriat istiyor musunuz?" sorusuna verdiği iddia edilen yanıt sosyal medyayı karıştırdı

Güncelleme:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun katıldığı bir televizyon programında kendisine yöneltilen "Şeriat istiyor musunuz?" sorusuna "Sadece istemiyoruz, getireceğiz" yanıtını verdiğine yönelik iddia ve görseller sosyal medyada tartışma yarattı. Programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy yaptığı açıklamada "Yayında böyle bir soru sorulmadı, böyle bir cevap verilmedi. Tamamen sahte bir paylaşım" ifadesini kullanırken, açıklama sonrası söz konusu paylaşımın da silindiği dikkatlerden kaçmadı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu geçtiğimiz günlerde Habertürk ekranlarında yayınlanan bir programa konuk oldu. Cumhur İttifakı'na katılım için yapılan görüşmelere dair değerlendirmelerde bulunan Yapıcıoğlu'na yöneltildiği iddia edilen bir soru ise sosyal medyada büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

SOSYAL MEDYAYI KARIŞTIRAN PAYLAŞIM

İnternete düşen bir tweet'te HÜDA PAR lideri Yapıcıoğlu'na programın sunucusu Mehmet Akif Ersoy tarafından "Şeriat istiyor musunuz?" sorusu yöneltildiği ve Yapıcıoğlu'nun bu soruya "Sadece istemiyoruz, getireceğiz" yanıtı verdiği görülürken, paylaşımın sahte olduğu ise Ersoy'un yaptığı paylaşımla ortaya çıktı.

HÜDA PAR liderinin 'Şeriat istiyor musunuz?' sorusuna verdiği iddia edilen yanıt sosyal medyayı karıştırdı

ERSOY: TAMAMEN SAHTE BİR PAYLAŞIM

Ersoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Yayında böyle bir soru sorulmadı, böyle bir cevap verilmedi. Tamamen sahte bir paylaşım" ifadelerini kullandı. Ersoy'un yaptığı açıklamanın ardından tartışma yaratan sahte paylaşımın da silindiği dikkatlerden kaçmadı.

HÜDA PAR liderinin 'Şeriat istiyor musunuz?' sorusuna verdiği iddia edilen yanıt sosyal medyayı karıştırdı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Zekeriya Yapıcıoğlu Mehmet Akif Ersoy Mehmet Akif Ersoy Akif Ersoy Akif Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (28)

mahalle sakini:

Şeriat Kuran-ı Kerim demektir Allah'ın kanunu demektir. Şeriat 80 sene bu ülkede öcü gibi gösterildi. Şeriat olmaz diyen Allah'a savaş açmıştır kendine müslüman demesin kendini kandırmasın.

162
145
yanıtYanıtla
Murat Sahin:

ALLAHIN KANUNU AMA SÜRESİZ NAFAKA . HARAM OLARAK UYGULANAN BİR KANUN. KALDIRIN ARTIK ŞU SÜRESİZ NAFAKAYI. ÜLKEMİZDE DİYANETİN FETVASI OLMAINA RAĞMEN HARAM YASA .

yanıt33
yanıt3
metin:

Şeriat'ın Dünyadaki örneklerine bakalım: Afganistan, İran, Pakistan, Umman, Yemen. Buyur istediğine git ama 10 güne kalmaz koşa koşa geri gelirsin. Şeriatı överler batıya göç ederler.

yanıt76
yanıt55
engin hazlipinar:

Metin denen imansiz. Birileri kotu uyguluyor diye seriat kotumu oluyor? Allah in emir ve yasaklari nasil kotu olabilir? Osmanli asirlarca her gittigi yere baris medeniyet ve refah gotururken seriatle yonetilmiyormuydu?

yanıt31
yanıt40
Adem buçan:

Allah'ın şeriatini uygulamaya başlayan Araplar gelişti ve bir uçları İspanyayı aşıp Fransaya, öbür ucu İranı aşıp Çin'e dayandı. Osmanlı da Viyanaya dayandı. Afganistana git diyen arkadaşa...

yanıt18
yanıt23
metin:

şeriat istemeyenler imansız mı? Şeriat; Kuran ve HZ. Muhammed (SAV) sözlerine dayandırılarak oluşturulmuş dinsel kurallar bütünüdür.keyfi yorumlarına açıktır, maalesef suistimaller söz konusudur. Cumhuriyet Demokrasi Eşitlik, insan hakları gibi kavramlara düşmanlık yapmak Ülkemize en büyük ihanettir.

yanıt19
yanıt21
Hsn:

Metin,İnsanların uydurduğu şeriatı uygularsan afganistana dönersin,Allahın indirdiği şeriat ise suçluya cezasını anında verir adaleti hakkı hukuku getirir,Kuran ı keyfe göre yorumlamak demek ise imanla bağdaşmaz

yanıt19
yanıt25
Haydar :

Sempatik bir Abimiz.Allah yolunuzu Açık etsin, Demokraside çareler tükenmez...

69
100
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Sayin Mehmet Akif Ersoy tahminim suzde seriat istiyorsunuz burasi T.C afganistan degil iran degil bu yüce Türk milleti bu kadar aptal degil seriat gelsin siz nereye kacarsiniz acaba yemezler kacamak yapmayin seriat asla istemiyoruz

71
96
yanıtYanıtla
Yazıkk:

Şeriat afkanı iranı kapsayan birşey değildir. Şeriat allahın kanunudur. Müslüman olan herkezi kapsar bu kanun insanların koyduğu kanunlar ile karıştırıp istemiyoruz dersen Olay çok farklı boyuta gider. Karşına aldığın insan değil seni yaratan RABBİN.

yanıt41
yanıt31
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title