Haberler

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: 'Gazze için yapılanlar yeterli değil'

Güncelleme:

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Ağrı'da yaptığı konuşmada, Gazze'deki açlık ve kıtlık krizine dikkat çekerek, İslam alemi ve insanlık ailesinin bugüne kadar yeterli bir şekilde yardım yapamadığını belirtti.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "2 milyarlık İslam alemi ve 8 milyarlık insanlık ailesi bugüne kadar Gazze için sadra şifa bir şey yapamadı. Yaptıklarımız yetmedi, yetmiyor." dedi.

Yapıcıoğlu, Ağrı'da partisinin Seçim İrtibat Bürosu açılışında yaptığı konuşmada, ülke genelinde 666 ilçede, büyükşehir olmayan illerin tamamında ve 26 büyükşehirde belediye başkan adaylarıyla seçime gireceklerini söyledi.

Sandıklar açıldığında bazı yerlerin HÜDA PAR'ın belediyecilik anlayışıyla tanışacağını belirten Yapıcıoğlu, "Bizim yönetim anlayışımızda önce insan, öncelik adalet vardır. İnsan merkezli olmayan siyaset doğru bir siyaset değildir. Siyasetin temel hedefi, adaleti gerçekleştirmek olmalıdır. Biz mevki, makam veya servet peşinde değiliz. Biz, birileri o koltukta oturacak diye kendi ahiretimizi feda edecek insanlar değiliz. Biz diyoruz ki o koltuğa oturan kardeşlerimiz adil bir hizmet üretecek, yolsuzluğa yol vermeyecek, rüşvetin önünü kesecek ve israfa son verecek." diye konuştu.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Yapıcıoğlu, ardından partisi tarafından bir restoranda düzenlenen iftar programına katıldı.

"Gazze'de 1 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya"

Programda konuşan Yapıcıoğlu, İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de 1 milyondan fazla insanın çok ciddi açlık ve kıtlık krizi ile karşı karşıya olduğunu vurguladı.

İsrail'in, Gazze'ye bomba yağdırdığını, insanların sığındığı hastanelerin vurulduğunu ve bebeklerin öldürüldüğünü hatırlatan Yapıcıoğlu, "2 milyarlık İslam alemi ve 8 milyarlık insanlık ailesi bugüne kadar Gazze için sadra şifa bir şey yapamadı. Yaptıklarımız yetmedi, yetmiyor. Eğer yeterli olmuş olsaydı orada katliam ve soykırım durmuş olurdu. Orada çocuklar, kadınlar, beli bükülmüş ihtiyarlar ve ellerinden bütün imkanları alınmış erkekler açlıktan ölüm ile burun buruna gelmiş olmayacaktı." ifadesini kullandı.

Yapıcıoğlu, İsrail'in askeri olarak başarı sağlayamadığı için savunmasız insanları ve savaş esnasında asla vurulmaması gereken yerleri vurduğuna dikkati çekti.

"Bütün bir insanlık seyrediyor"

İslam ülkelerinden ve diğer ülkelerden Gazze'ye çeşitli yardımlar gönderildiğini ancak bunların yeterli olmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Hatta (Gazze'de) bazıları adeta derileri kemiklerine yapışmış vaziyette can veriyorlar. Bu manzara bütün bir insanlık için ayıptır. Katil siyonistler orada sadece bebekleri ve savunmasız kadınları öldürmüyor, orada insanlığı öldürüyor. Orada insanlığa ait ne kadar değer varsa hepsini öldürüyor. Orada ahlakı öldürüyor, hukuku katlediyor. Orada insani değerleri çiğniyorlar, ayaklarının altında paspas ediyorlar ve bütün bir insanlık seyrediyor."

HÜDA PAR'ın Ağrı Belediye Başkan adayı Muhammet Arif Yılmaz, partililer ve vatandaşların da katıldığı program, yapılan duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Politika

Zekeriya Yapıcıoğlu Gazze Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title