Haberler

Her şey bu olayla başlamış! İşte Saadet Partisi'nin BTP'yi masada istememesinin ana nedeni

Güncelleme:

Bağımsız Türkiye Partisi'nin 6'lı masaya dahil olup olmayacağı bu hafta DEVA Partisi ev sahipliğinde gerçekleşecek toplantıda belirlenecek. Toplantı öncesinde Saadet Partisi ve Bağımsız Türkiye Partisi hakkında dikkat çeken bir bilgi de ortaya çıktı. Buna göre Saadet Partisi'nin BTP'yi masada istememesinin asıl nedeninin "Fazla Atatürkçülük" değil, Haydar Baş ve Necmettin Erbakan arasında yaşanan çekişme olduğu belirtildi.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir canlı yayında 6'lı masaya dahil olmak istediklerini söyledi. Baş'ın bu talebine ilk yanıt Akşener'den gelirken, Akşener Baş'la görüşmesinden sonra son kararın 6'lı masada olduğunu işaret etti.

"BİZİ FAZLA ATATÜRKÇÜ BULUYORLAR"

Ancak Hüseyin Baş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 6'lı masa partilerinden Saadet Partisi'nin kendilerini fazla Atatürkçü bulmaları nedeniyle masada istemediğini söyledi. Baş'ın bu çıkışının ardından Saadet cephesinden gelen açıklamalarda da BTP'nin 6'lı masaya katılmasına karşı mesafeli bir duruş sergilendi.

BAŞ VE ERBAKAN KAVGASI NEDENİYLE SOĞUK BAKIYORLAR

Saadet Partisi'nin bu duruşunun nedeni de çok geçmeden ortaya çıktı. Buna göre Saadet Partisi'nin, zaten hali hazırda geçmişten bu yana mesafeli durduğu Bağımsız Türkiye Partisi'nin 6'lı masaya katılmasına Necmettin Erbakan ve Haydar Baş arasında yaşanan sorunlardan kaynaklı olarak sıcak bakmadığı belirtildi.

İLK DENEMESİ ERBAKAN'LA OLDU

Haydar Baş'ın 1970'li yıllarda siyasette ilk denemesi Erbakan liderliğindeki Milli Selamet Partisi ile oldu. Ancak Baş'ın buradaki kariyeri fazla sürmedi. Erbakan, çeşitli anlaşmazlıklar nedeniyle Baş'ı partiden uzaklaştırdı. Baş'ın iddiasına göre ise Erbakan kendisini rakip görmüştü. Öyle ki Baş'ın yıldızı daha sonra ne Refah ile ne de AK Parti ve Saadet gibi partilerle bir daha barışmadı.

DEVA EV SAHİPLİĞİNDE SON KARAR VERİLECEK

Diğer yandan BTP'nin 6'lı masaya dahil edilip edilmeyeceğiyle ilgili belirsizlik devam ediyor.BTP'nin kaderi yarın DEVA Partisi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek 6'lı masa toplantısında belli olacak. DEVA Partisi'nin de BTP'yi istemediği söylentileri var ancak BTP ile asıl sorun yaşayan parti olan Saadet'in nasıl bir tavır sergileyeceği daha fazla merak ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Kemal Kılıçdaroğlu Necmettin Erbakan Haydar Baş Haberler

500

Yorumlar (5)

Hacı Şembeki:

Siyasi partilerin varsa istihbarat örgütleriyle bağlantıları delillerle ispatlanip kamuoyuna bildirilmeli....Atatürkün siyasi malzeme olarak kullanılması Suç sayılmalı... Atatürk ,suçluların kendini aklamak için kullandığı bir aparat olmaktan çıkarılması gerekir artık.

92
7
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

benim görüşüm btp atatürk ilkeleri doğrultusunda hareket eden muhafakazar bir parti bu partiyi dışlayanların aslında dışladıkları şey bellidir şapka düştümü kel görünür niyet amaç ortaya çıkar

36
35
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Masada sorun cikartanlar ileride seçime yakın veya seçim sonrası daha da sorunlu hale gelebilirler. Bence değişim şart kısaca değiş tokuş yapılsın.

26
11
yanıtYanıtla
Orhan Demir:

kimseyi dialma lüksünüz yok, genisleyerek yola devam etmek gerekir. Mesel Türkiye ise, vatanhainleri haric herkese kucak acmaniz gerekir, kapris yapailacak zaman degildir. Madem Millet ittifaki deniliyor o zaman milleti temsil edenleri de masanin etrafinda toparlayin. HDP haric onlar zaten safini belli etti, cumhur dan yana oldular

5
9
yanıtYanıtla
ismail bey :

Bir camide bir hoca, bir kilisede bir Papaz, bir sinogogta bir haham olur...

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title