Haberler

Gürsel Tekin'den sonra bir CHP'li isim daha HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyledi

Güncelleme:

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in tartışma yaratan "HDP'ye bakanlık verilebilir" açıklaması sonrası bir dikkat çeken çıkış da eski CHP'li vekil Aytuğ Atıcı'dan geldi. Atıcı, ''Olayın bir teorik boyutu var, bir de pratikte uygulama boyutu var. Teorik boyutuna göre HDP; yasal ve meşru bir siyasi partidir. Eğer siz HDP ile ittifak ya da koalisyon yaparsanız, tabii ki bakanlık vermek zorundasınız'' ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' söylemi ile tepkilerin odağı olmuştu. İYİ Parti ve CHP cephesinden Tekin'e birçok tepki gelmişti. Tartışmaları alevlendirecek bir açıklama da eski CHP'li vekil ve CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı'dan geldi.

Aslında Tekin'in sarf ettiği cümlede bir şey olmadığını ifade eden Atıcı, "Olayın bir teorik boyutu var, bir de pratikte uygulama boyutu var. Teorik boyutuna göre HDP; yasal ve meşru bir siyasi partidir. Eğer siz HDP ile ittifak ya da koalisyon yaparsanız, tabii ki bakanlık vermek zorundasınız'' dedi.

''İTTİFAK YOKSA NİYE BAKANLIK VERESİNİZ?''

Atıcı sözlerinin devamında, ''Eğer ittifak ve koalisyon yoksa niye bakanlık veresiniz? Teorik olarak anayasaya göre parlamentoda grubu bulunan siyasi partilere bakanlık verilir. Hatta grubu yoksa bile, milletvekili değilse bile bakanlık verilebilir" ifadelerini kullandı.

Gürsel Tekin'den sonra bir CHP'li isim daha HDP'ye bakanlık verilebileceğini söylediAytuğ Atıcı

''YADIRGIYOR VE TEZAT BULUYORUM"

Atıcı, konuşmasında 2015 seçim hükümetinde HDP'ye bakanlık verildiğini hatırlattı. Bakanlıkta görev alan HDP'lilerin kötü insanlar olmadığını söyleyen Atıcı, "Burada ben HDP'lilere bakanlık veren bir zihniyetin, 'Vay sen CHP olarak nasıl HDP'ye bakanlık vermeyi düşünebilirsin' bile demesini yadırgıyorum ve tezat buluyorum" dedi.

GÜRSEL TEKİN NE DEMİŞTİ?

Tekin, konuk olduğu bir programda, "İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?" şeklinde gelen bir soruya "HDP'li başkana elimizi kaldırıyor muyuz? Buna genel başkanlar dahil. 'Sayın başkanım söz hakkı istiyorum' Şimdi bunu hak sayacaksınız ama bu ülkeyi yönetmek için bu kabul olmaz... O zaman seçime sokmayın kardeşim. Böyle bir şey olabilir mi? O zaman milli irade nerede kaldı. Bu seçmen yarın nasıl oy verecek kendi partisine. Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir" açıklamasını yapmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Gürsel Tekin Aytuğ Atıcı Haberler

500

Yorumlar (2)

mardinli yiğit:

verilebilir tabi yav, nesini tartışıyorsunuz, eğer kabullenilmiyorsa bu partiyi kapatalım arkadaş! madem ki resmi olarak var olan bir parti iktidar bile olabilir. ne konuşuyorsunuz!

12
30
yanıtYanıtla
Gelir Geçer Her şey:

Birileri bakanlık verince vatanın birliği ve bütünlüğü için birilerin bu ihtimalden ve bunun yasal boyutundan söz açınca bile vatan haini oluyor

13
13
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title