Haberler

HDP'li Pervin Buldan'dan Meral Akşener çıkışı: Adaylığına sıcak bakmıyorum

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, 2023'teki seçimlerde kamuoyunda olası cumhurbaşkanı adayı olarak adı geçen isimlerden biri olan İYİ Parti lideri Meral Akşener hakkında konuştu. Akşener'in adaylığına sıcak bakmadığını ifade eden Buldan, "Çünkü Türkiye'yi yönetecek kadının daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor " dedi.

2023'te gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin adayı kafalarda soru işareti olarak yerini koruyor. Kamuoyunda aday olarak en çok CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte İYİ Parti lideri Meral Akşener'in de adı geçiyor.

HDP'Lİ PERVİN BULDAN'DAN AKŞENER ÇIKIŞI

Daha önce aday olmayacağını ve kendisinin başbakanlığa talip olduğunu açıklayan Meral Akşener'in olası bir Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan sürpriz bir çıkış geldi.

"ADAYLIĞINA SICAK BAKMIYORUM"

Armağan Çağlayan'ın programına katılan Buldan, "Meral Akşener'in cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü nasıl söyleyeyim, daha demokrat, daha bağımsız, daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor Türkiye'yi yönetecek kadının." dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞINA UYGUN DEĞİL"

Açıklamalarını sürdüren Buldan, "Ben Akşener'in elbette siyasetine karışacak bir insan değilim. Herkes kendi siyasetine yapar ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının cumhurbaşkanlığına uygun olmadığını düşünüyorum"

Haberler.com / Emre İliksiz - Politika

Meral Akşener Pervin Buldan İYİ Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (9)

Hakan Arslanoglu:

Akşener den mahalle muhtarı bile olmaz.

74
56
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Seninki cahilce yazılmış züğürt tesellisi den başka bir anlam taşımıyor. Sen ve senin gibiler Meral hanımın çantasını bile taşımaya layık değilsiniz. Kadın prof. ve iç işleri bakanlığı yapmıştır.

yanıt8
yanıt13
Bilir Kişi:

Kesinlikle. Selahattin Demirtaş ile kahvaltı hayalleri kuran birinin, 28 şubatın sonuna kadar destekçisi olan birinin muhtarlık dahi yapamaması gerekiyor. Bazıları gelmiş hala meral i savunuyor. Pervinin söylediklerine dahi 2 laf edemedi, korkusundan!

yanıt16
yanıt11
61 birsevdadir61:

Aynısını Cumhurbaşkanı içinde Söylüyordunuz Bu Kadar Büyük Konuşmayın Bence

yanıt0
yanıt0
Trgtyldz:

En azından senin gibi pkkdan talimat almıyor kadın

65
47
yanıtYanıtla
Şeref Aşkaroğlu:

HDP ile berabersiniz diye bize İYİ partiye bir sürü oy kaybettiriyorsunuz zaten sanamı kalmış konuyla ilgili mütala yapmak kendi işine bak genel başkanım Meral Akşener ile aynı cümle içinde olman bile sıkıntı...Bu ülkeyi sevenler baştacı bölücüler baş düşmanımız

36
31
yanıtYanıtla
Hasan:

HDP sözde 6 lı masada değil buna inanan var mı ? (Dürüst olun) X partinin terörle iletişimi var mı yok mu destekçisi değil mi ? (Dürüst olun) SAADET PARTİSİ İYİ PARTİ CHP TABANLARI BİRBİRİNE UYUYOR MU UYUMLU ŞEKİLDE DEVLETİ YÖNETEBİLİR Mİ (Dürüst olun)

20
11
yanıtYanıtla
Deniz Özdemir :

Daha bağımsız ve özgürlükçü öylemi bölücü olmalı kestirmeden ki kalan kısmını rahat yönetmeli kestirmeden bunu şöyle sende daha dürüst bir kadın ol

2
3
yanıtYanıtla
Akarsudan doğar:

Tarihimizde ecdadımız kadından hükümdar olmamıştır. Olamaz da . Kadın erkekliğinin yanım da olur . Rabbim bizleri affetsin.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title