Haberler

HDP'li Mithat Sancar'dan altılı masa açıklaması: Bu masada yer alan dört partiyle heyetlerimiz bazen buluşuyor

Güncelleme:

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'dan altılı masaya ilişkin dikkat çeken bir çıkış geldi. Sancar, ''Bu masada yer alan dört partiyle heyetlerimiz bazen buluşuyor. Bu olağan bir temas yöntemidir'' açıklamalarında bulundu. Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında da konuşan Sancar, ''En önemli seçenek kendi adayımızla cumhurbaşkanlığı seçimine katılmaktır. Kendi adayımız, şu anda oluşturduğumuz ittifaklar. Bu genişleyecektir, genişlemesini hedefliyoruz'' dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Artı TV'de katıldığı programda altılı masa ve Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

"6'LI MASADAKİ 4 PARTİYLE BAZEN GÖRÜŞÜYORUZ"

Sancar Millet İttifakı'nda bulunan dört parti ile bazen görüştüklerini söylerken, ''Bu olağan bir temas yöntemidir. Zaten heyetlerimiz var, siyasi partiler ve STK'lerden sorumlu eş genel başkan yardımcıları ve eş sözcülerimiz var. Arada görüştükleri de oluyor ama bu temaslar bizim geleceğe dönük politikalar için ön gördüğümüz yöntemi karşılamıyor.

"SANKİ 6'LI MASAYA ÇAĞRI YAPMIŞIZ GİBİ BİR ALGI OLUŞTURULDU"

Bir anlaşma, mutabakat oluşursa ortak aday da olur ama bu deklarasyonu açıkladıktan sonra sanki biz 6'lı masaya çağrı yapmışız da oturmuş bekliyormuşuz gibi bir algı yaratıldı. Öyle değil; bizim seçimle ilgili, seçimlerle ilgili senaryoları tek tek ayrı ayrı defalarca çalıştığımızı da belirttik'' dedi.

"KENDİ ADAYIMIZA BİRLİKTE KARAR VERİRİZ"

Sancar sözlerinin devamında Cumhurbaşkanlığı adaylığı hakkında açıklama yaparken, ''6'lı masa bu yönteme yanaşmazsa 'Ne yapacaksınız?' sorusuna defalarca şu yanıtı verdik; En önemli seçenek kendi adayımızla cumhurbaşkanlığı seçimine katılmaktır. Kendi adayımız, şu anda oluşturduğumuz ittifaklar. Bu genişleyecektir, genişlemesini hedefliyoruz. Genişlemiş haliyle ittifak ortaklarımızla tartışacağız ve birlikte karar vereceğiz.

''İSTİŞARELERDE BULUNACAĞIZ''

Bu ittifakta doğrudan ve şeklen yer almayan bütün demokrasi güçleriyle istişarelerde bulunacağız. Kararımızı bu süreçlerden geçirerek vereceğiz diyoruz. Burada da asıl meselemiz şu; Türkiye'de gerçekten ağırlığı olan ve geleceği inşa etmeye toplumun önemli kesimlerini ikna edecek bir güç oluşturmak" açıklamalarında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Millet İttifakı Mithat Sancar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500

Yorumlar (1)

osmanlı:

AB ve ABD emperyalizmine baştan beri koleliğı kabullenen muhalefetin masa örtüsü altına gizlediği HDP ara sıra ben buradayım mesajı veriyor millet de bunu zaten görüyor..Keşke kör ve sağır olanlarda görebilse..

9
5
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title