Haberler

Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İzmir ile Diyarbakır’ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İzmir ile Diyarbakır'ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Demokratik Siyaset Buluşmaları kapsamında partisinin il başkanlığı binası önündeki vatandaşlarla buluştu. HDP Eş Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan'ın de hazır bulunduğu buluşmada, Yüksekdağ'ı partililer karşıladı. Yüksekdağ'ın konuşmasını yaptığı alanda emniyet birimleri tarafından da güvenlik önlemleri alındı.

PARTİ BİNASININ PENCERESİNDEN SESLENDİ

Parti il binasının penceresine çıkarak aşağıda bulunan partililere hitap eden Yüksekdağ, "Darbecilere boyun eğmeyeceğiz. Dört bir yanımız kuşatılmış. Neden korkuyorlar, neyin güvenliğini sağlıyorlar? Halktan korkuyorlar. Özümüzü karartmaya çalışanlar var. Bu topraklarda yaşayan halkların iradesini kırmak için saldıranlar var. Ama şundan emin olun biz de varız bize HDP var direnen halklarımız var. İzmir ile Diyarbakır'ın el ele tutuşmasına engel olamayacaklar. İzmir'de barış ve demokrasi isteyenler ile Diyarbakır'da direnen halkımızın birleşmesine engel olmayacaklar" diye konuştu.

Yüksekdağ konuşmasında kendisini Adnan Menderes Havalimanı'nda karşılamaya gelenlere saldırıldığını ve konuşmasını yapacağı parti il binasının önüne alınmadığını iddia etti.

"BU DEVRAN BÖYLE DEVAM ETMEYECEK"

Karşılarında büyük bir acizlik olduğunu savunan Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti:

"Savunmazsız silahsız demokratik siyaset yapmaktan başka bir şey yapmayan halkın karşısına yine tomalar konulmuş. Ama bu devran böyle devam etmeyecek. Partimiz, bütün partiler, iktidar partisi yolsuzluk yaparken, bütün hak ve özgürlük alanlarını gasp ederken kendi partisi önünde seçmenleriyle bir araya gelemiyorlar".

Figen Yüksekdağ, bir süre parti binasında il yönetimi ile sohbet etti. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Ertuğrul Kürkçü Diyarbakır İzmir Politika Haberler

500

Yorumlar (2)

pistof:

Hayin kadini gudes bekliyor orasini burasini benimparamlan yapdirmanin suvalini gudesde verecek hapishane hayin kadini bekloyor hdpkk terörisler amin

0
0
yanıtYanıtla
yerli.izmirli:

hain. kim. oldugu. belli. bin. yilin. katili. bistof. mong. türklerin. ülkesi. cindi. oraya, gidin. karien. ülkesinde. neisiniz. var

yanıt0
yanıt0
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title