Haberler

Hdp Antalya Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Antalya’dan listeye giren milletvekili adaylarını tanıttı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Antalya'dan listeye giren milletvekili adaylarını tanıttı. Havalimanından konvoyla şehir merkezine inen adaylar, partinin Antalya il binası önünde partililer tarafından karşılandı.

Antalya Milletvekili adayları Saruhan Oluç, Deniz Yıldırım, Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerinde "kırmızı fularlı kız" olarak kamuoyunun gündemine gelen Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Hadi Cin, Aysel İbili, İshak Kahraman, görme engelli olan Gülkız Türk, Atalay Mete, İlkin Manya, Hasan Kıyafet, Leyla Ruken Yolcu, Savaş Sezgin ve Songül Şarklı burada, partililerle buluştu. Adaylar tek tek vatandaşları selamladı. Aday tanıtım töreninde konuşan Antalya İl Eş Başkanı Zarife Atik, "2015 seçimlerinin ardından mecliste ilk defa bir Ermeni, Ermeni olduğunu söyleyecek, bir Kürt ben kürdüm diyecek, bir Roman ben Romanım, bir eşcinsel ben eşcinselim diyecek. Bu meclise inançlar ve halklar girecek. Dağların denizlerin çocukları meclise" dedi. Aday tanıtım toplantısında aday adayı olan ancak aday gösterilmeyen Aziz Nesin'in oğlu Gazeteci - Yazar Ahmet Nesin de hazır bulundu.

Halkı selamlayan HDP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya birinci sıra Milletvekili adayı Saruhan Oluç ise Antalya'daki seçim çalışmalarına başladıklarını söyledi. Oluç, "HDP milletvekili adaylarının 7 Hazirana kadar, her gün 24 saat Türkiye'nin bütün evlerini, sokaklarını, mahallerini, köylerini, ilçelerini ve illerini dolaşacağız. Halkla buluşacağız. Türkiye'deki halklar, inançların eşitliğini ve özgürlüğünü birlikte yaşamalı. Türkiye'nin ortak bir demokratik bir ev olmasını sağlayacağız. Türkiye'nin Ortadoğu içinde demokratik bir model olmasını sağlamak için meclise girmek için mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Tanıtımın ardından milletvekili adayları parti binasına çıktı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Saruhan Oluç Türkiye Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title