Haberler

Halkın Sesi Partisi Genel Başkanı Kurtulmuş'un Açıklaması

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Anayasa meselesinde millet bir daha oyalanırsa başta Kürt meselesi olmak üzere bu memleketteki sorunların büyük bir kısmı çok daha karmaşık duruma gelecektir." dedi.

Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Anayasa meselesinde millet bir daha oyalanırsa başta Kürt meselesi olmak üzere bu memleketteki sorunların büyük bir kısmı çok daha karmaşık duruma gelecektir." dedi.

Kurtulmuş, partisinin Hamamizade Kültür Merkezi'ndeki Trabzon Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, HAS Parti'nin üslup ve fikir olarak doğru bir yerde durduğunu belirterek, milletin her zaman statükonun karşısında ve değişimden yana olan partilere oy verdiğini söyledi.

Türkiye'de şu anda birçok kurum olmasına rağmen statükoyu 2 kurumun temsil ettiğini ileri süren Kurtulmuş, "Bunlardan birincisi siyasi statükoyu temsil eden CHP'dir. İkincisi de Türkiye'de sivil ve asker elitlerin kanaatlerini yansıtan Türkiye'deki askeri vesayet sistemidir. Bu millet de her zaman kimi askeri kanaatin ya da CHP'nin o eski klasik statükocu tavrının karşısında gördüyse ona oy vermiştir. İnşallah CHP de o eski statükocu tavrını terk eder ve değişimci bir parti haline gelir" diye konuştu.

Kurtulmuş, milletin geçmişte Adnan Menderes'i, Süleyman Demirel'i, Turgut Özal'ı, son olarak da AK Parti'yi statükonun karşısında gördüğü için iktidara taşıdığını belirterek, şunları kaydetti:

"Türkiye'de halkın oyuyla iktidar olan bu partiler 60 yıldır iktidara gelmeden önce milletin diliyle iktidar oldular, iktidara geldikten sonra devletin diliyle konuşmaya başladılar. Türkiye siyasi tarihinin bir numaralı sorunu budur. Milletin diliyle iktidara gelip milletin diliyle iktidarda kalmamız lazım. İşte HAS Parti bunu yapıyor."

"Türkiye'de şike, Uludere, fezleke, Alevi, anayasa, Dersim meselesi gibi çok meselenin bir süre polemik konusu olduktan sonra çöpe atıldığını" ifade eden Kurtulmuş, "Bu iktidar ne rahmetli Adnan Menderes'in ne de rahmetli Turgut Özal'ın sahip olmadığı kadar büyük bir güce sahiptir ama milletin talepleri söz konusu olduğunda bu adımları yerine getiremedi" dedi.

Kurtulmuş, yeni anayasa tartışmalarına da değinerek, "2002'den beri iktidar partisine oy verenlerin en temel beklentisi yeni anayasa yapılmasıdır. Yeni anayasanın nasıl yapılacağı konusunda söylediğini yazılı olarak şu anda parlamentoya sunan tek parti HAS Parti'dir" diye konuştu.

Yeni anayasanın milletin istediği bir anayasa olması gerektiğine işaret ederek, "Anayasayı kökten değiştirmek isteyen, reform yapmak isteyen gider anayasayı halka yaptırır. Büyük reform yapmak isteyen anayasanın bütün maddelerini tartışmaya açar" dedi.

-"Elleri, dilleri kanda olanlar çözümü sağlayamaz"-

Anayasa meselesinde milletin oyalanmaması gerektiğini belirten Kurtulmuş,

"Anayasa meselesinde millet bir daha oyalanırsa başta Kürt meselesi olmak üzere bu memleketteki sorunların büyük bir kısmı çok daha karmaşık duruma gelecektir. Türkiye'deki Kürt meselesinde elleri, dilleri kanda olanlar çözümü sağlayamaz. Çözümü sağlamanın yolu önce bu elleri ve dilleri kandan çekmektir. Onun için anayasa yapılmalıdır" diye konuştu.

Kurtulmuş, HAS Parti'nin kadroları değil sistemi değiştirmek istediğini kaydederek, Yüksek Askeri Şura'nın Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir istişare kuruluşu olması gerektiğini söyledi.

Darbeleri eleştiren Kurtulmuş, "32 senedir bu memleketteki bütün iktidarlar 12 Eylülle hesaplaşmaktan bahseder. Bunların tamamına yakını da sağcı iktidarlardır. 12 Eylülün, 28 Şubatın kayığına binenler 12 Eylülle, 28 Şubatla asla hesaplaşamaz" dedi.

Konuşmasının ardından Kurtulmuş'a Trabzonspor taraftarlarınca isminin yazılı olduğu Trabzonspor forması ve bir ressam tarafından resminin bulunduğu tablo armağan edildi.

- TRABZON

Kaynak: AA / Politika

numan kurtulmuş adnan menderes trabzon merkez türkiye Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title