Haberler

Hakpar Genel Başkanı Kemal Burkay Elazığ'da

Kürt, Alevi sorunlarının çözümü ve diğer demokratik adımların birbirine bağlı olduğunu belirten Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, halkların haklı taleplerinin kabul edilmesi halinde Türkiye’nin o zaman yeni bir Türkiye olacağını ve sorunları çözerek ekonomik bakımdan da rahatlayarak gelişeceğini düşündüğünü söyledi.

Kürt, Alevi sorunlarının çözümü ve diğer demokratik adımların birbirine bağlı olduğunu belirten Hak ve Özgürlükler Partisi (HAKPAR) Genel Başkanı Kemal Burkay, halkların haklı taleplerinin kabul edilmesi halinde Türkiye'nin o zaman yeni bir Türkiye olacağını ve sorunları çözerek ekonomik bakımdan da rahatlayarak gelişeceğini düşündüğünü söyledi.

HAKPAR Elazığ İl Başkanlığı 4. Olağan Konrgesi için Elazığ'a gelen Genel Başkanı Kemal Burkay, Yol-İş Sendikası Konferans Salonu'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Partisinin 6. büyük kongresinin 26 Ekim'de yapılacağını dile getiren Burkay, Elazığ'da da il örgütlerinin kongrelerini yaptıklarını ve kendisinin de bunun için geldiğini ifade etti. Türkiye ve bölgesinde oldukça değişikliklerin olduğu bir dönemden geçildiğini belirten Burkay, "Gerçi diyeceksiniz ki bizim ülkemizde ve Ortadoğu'da ne zaman önemli şeyler olmuyor ki. Galiba son aylar ve yılda biraz daha yoğunlaştı. Cumhurbaşkanlığı seçimleri oldu, daha önce yerel seçimler yapılmıştı. Türkiye'de yeni hükumet kuruldu. CHP olağanüstü bir kongre yaptı. Bunlar üst üste geldi. Aynı zaman da Ortadoğu'da çok önemli gelişmeler var. Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) denen örgütün hareketlenmesi, Musul'u alması Kürt bölgesine yönelik yaptığı saldırı, Yezidi bölgesinde yol açtığı göç. Bütün bunlar hem Ortadoğu'da ve dünyada büyük yankılar yaşattı. Tabi bunun etkileri Türkiye'ye de yansıyor. Zaten Suriye'deki savaş öteden beri Türkiye'yi etkiliyordu. IŞİD örgütünün akıl almaz saldırıları karşısında bölgemiz iyice ısındı. Böyle bir dönemde nasıl bir politika izlemeli hükumet? Bizler nasıl bir politika izlemeyiz? Tabi ki yapılması gereken IŞİD'in saldırganlığını önlemek ve bu ülkelerin demokratikleşmesi sağlamak" dedi.

Türkiye'de de yaşanan sorunların çözümünün kendisine göre demokratikleşmeye bağlı olduğunun altını çizen Burkay, "Kürt, Alevi sorunun çözümü ve diğer demokratik adımlar hepsi bir birine bağlı. Hükumet yeni Türkiye'den bahsediyor. Bu gerçekten nasıl olacak? Bu bir değişimi, demokratikleşmeyi ve Kürt sorununun gerçek bir çözümünü getirirse Alevi halkının haklı talepleri kabul edilirse kanımca Türkiye o zaman yeni bir Türkiye olacak. Bu tür sorunlarını çözecek, rahatlayacak ekonomik bakımdan daha hızlı gelişecek. Örnek olacak, ben onu düşünüyorum" şeklinde konuştu. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kemal Burkay Türkiye Elazığ Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title