Haberler

Hakan Fidan, MİT Başkanlığından Türk diplomasisinin başına atanan ilk yetkili olarak tarihe geçti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla yeni Kabine'nin üyelerini tek tek paylaştı. Erdoğan'ın "Sır küpüm" diyerek 13 yıl MİT'i emanet ettiği Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olarak atanması ise kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Fidan, MİT Başkanlığından Türk diplomasisinin başına atanan ilk yetkili olarak tarihe geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısında yeni kabine üyelerini açıkladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ'NDE BÜYÜK DEĞİŞİM

Erdoğan'ın açıkladığı yeni Kabine'de şu isimler yer aldı; "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu."

HAKAN FİDAN YENİ GÖREVİYLE TARİHE GEÇTİ

Erdoğan'ın "Sır küpüm" diyerek 13 yıldır MİT'i emanet ettiği Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olarak görevlendirmesi ise özelliği itibarıyla tarihe geçti. Fidan, MİT Başkanlığından Türk diplomasisinin başına atanan ilk yetkili oldu.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ'NDE DOKTORA DERECESİ ALDI

Hakan Fidan, astsubaylıktan akademisyenliğe, bürokratik görevlerden MİT Başkanlığı'na ve oradan Dışişleri Bakanlığı'na uzanan kariyeri ile dikkat çeken bir kişi. 1968'de Ankara'da doğan Fidan, Kara Kuvvetleri Muhabere Okulu ve Kara Kuvvetleri Dil Okulu'ndan mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) Maryland Üniversitesi'nden Maryland Üniversitesi'ne bağlı University of Maryland University College'dan Yönetim ve Siyaset Bilimi alanından lisans, Bilkent Üniversitesi'nden yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

AKADEMİK ÇALIŞMALARINDA İSTİHBARAT DETAYI

Hakan Fidan'ın akademik çalışmalarının odağında, dış politikada istihbaratın yeri vardı. Master tezinin başlığı "İstihbarat ve Dış Politika: İngiliz, Amerikan ve Türk sistemlerinin mukayesesi", doktora tezinin başlığı, "Bilgi Çağında Diplomasi: Antlaşmaların Doğrulanmasında Enformasyon Teknolojilerinin Kullanımı"ydı. Fidan özellikle yüksek lisans tezinde, Türkiye'nin daha güçlü bir dış politika için istihbaratını güçlendirmesi gerektiğini, özellikle ABD ve diğer NATO ülkelerinin istihbaratına bağımlı kalınmasının sorun yarattığını vurguluyordu.

13 YILDIR MİT'İN BAŞINDAYDI

Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı gibi görevler üstlenen Fidan, 42 yaşında MİT Başkanlığı'na atandı ve 13 yıl boyunca bu görevi yürüttü.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Çankaya Köşkü Hakan Fidan Çankaya Kabine Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500

Yorumlar (4)

Hovan Coharyan:

Erdoğan'dan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başkanı Hakan Fidan'dır.

157
35
yanıtYanıtla
mahmut:

Ezelden beri Türk düşmanı olan ülkelerin seçimde takındıkları tavır ve tuttukları taraf neden böyle kimse sorgulamıyor mu? Neden RTE yi göndermeye çalışıyorlar hiç sorguladınız mı? Seçimde kimler koyun gibi gidip oy verdi?

71
19
yanıtYanıtla
Erol Kahraman:

Güçlü bir Türkiye istiyorsak önce içimizdeki hainler sorununu çözmemiz lazım.

25
7
yanıtYanıtla
Türkiyem:

Adamın dibisiniz.fazla söze gerek yok...

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title