Haberler

Gürsel Tekin, masayı yumruklayarak konuştu: 40 yıldır CHP'liyim böyle bir dönem görmedim

Güncelleme:

CHP'de aday belirleme süreci tartışmaları sonrası istifa eden eski genel sekreter ve milletvekili Gürsel Tekin, konuk olduğu programda parti yönetimini topa tuttu. Masayı yumruklayarak konuşan Tekin, "40 yıldır CHP'deyim ben böyle bir dönem görmedim" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde uzun yıllar İstanbul İl Başkanı, Genel Sekreter ve İstanbul Milletvekili olan Gürsel Tekin, partisinden istifa etti. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişme sonrası dün akşam bir televizyon programına konuk olan Tekin, masayı yumruklayarak "40 yıldır CHP'liyim böyle bir dönem görmedim" dedi.

"RANT PEŞİNDE DEĞİLİM"

İstifa kararını vermeden önce CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü açıklayan Tekin, "Benim adaylığım umurumda değil. Bu başvuruyu yapmadan önce Sayın Genel Başkanımla ve Sayın İmamoğlu'yla görüştüm. Bana şunu diyebilirlerdi: 'Siz gönlümüzde yoksunuz. Biz başka arkadaşlarımızla yola devam edeceğiz.' Ben hiçbir şeye hevesli değilim. Rant peşinde değilim, hayatım mücadeleyle geçmiştir" ifadelerine yer verdi.

"O DİLEKÇEYİ 15 GÜN ÖNCE YAZDIM"

İstifa dilekçesini 15 gün önce hazırladığını belirten Tekin, "Ben CHP'de temiz bir geçmişe sahip biriyim. Bir istifa dilekçesini yazmanın ne kadar zor olduğunu sadece ben, Allah ve eşim bilir. O dilekçeyi 15 gün önce yazdım" dedi.

"BEN BÖYLE BİR DÖNEM GÖRMEDİM"

Canlı yayında sesini yükselterek konuşan Tekin istifasının nedenini şu sözlerle anlattı: "Nedeni şu; Ulaşamadım kimseye. Yani bir Gürsel Tekin hayatını buna vakfetmiş 40 yılını vermiş. Parti yöneticilerinden birine ulaşamadım. Genel Başkan Yardımcılarına ulaşamadım. Sayın Genel Başkanıma mesaj yazdım. Bu ne demektir ya? Biz insan değil miyiz? Ben bugüne kadar kimin telefonuna çıkmamışım? 40 yıldır CHP'deyim ben böyle bir dönem görmedim."

Haberler.com / Kübra Çolakbüyük - Politika

Gürsel Tekin Milletvekili Gündem Politika Haberler

500

Yorumlar (10)

Temel Temel:

Arkadaş aday olsan sesin çıkmayacaktı. Dahası Lise mezunlarını Kamu krumlarında Şefi bırak memur dahi yapmıyorlar. CHP li isen kol kırılır yen içinde kalır bunu öğren.

35
17
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Sorun bu keşke lise mezunlarına görev verseler üni. Gidenler kafayı yiyor

yanıt11
yanıt6
sade vatandaş:

oylarımız ak partiye chp daha kendini yönetemiyor zaten imamoğlu hep tatilde yada balık lokantasında balık ekmek yemekte istanbula hiç bakmıyor o yüzden suriyeli ve afgan vatandaşlarımız rahat değiller hep sıkıntı içindeler

yanıt2
yanıt2
Perwer:

Millet yararına değilde kendi menfaatleri için ellerini masaya vurmak CHP’lilerde Moda haline geldi

yanıt0
yanıt0
Sahi :

az bile size

26
6
yanıtYanıtla
Arman Usa:

40 yildir chp desin 40 yildir bos yapiyon bos yaziyon, malesef ulkemizdeki varolan siyasetin temsilcisisin, millitin sectigi degilsin senide oraya senin gibiler getirdi, sen onlarin secimi olan siyasetcisin bizlerin degil

24
4
yanıtYanıtla
Tolga Tplg:

Chp artık sadece hainleri savunun bir diyasi parti.

20
8
yanıtYanıtla
Şerif Ali:

40 yıldır diyorsun da 40 yıldır CHP neden iktidara gelmiyor diyemiyorsun. Sizin gibilerden kaynaklı olabilir mi? Belki değişim doğru seçenektir ne dersin Gürsel Tekin?

20
5
yanıtYanıtla
Zozo Zozo:

40 yılı boşa geçmiş bir ömür...

yanıt2
yanıt0
GÖRÜNMEZ ADAM:

İmamoğlu tehlikeli

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title