Haberler

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener mi?

Güncelleme:

2023 seçimleri için geri sayım devam ederken Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olacağı belirsizliğini koruyor. Dün, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde 6 muhalefet lideri 3. kez bir araya geldi. Uzun süren toplantı sonrası İYİ Parti lideri Meral Akşener'le ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin genel başkanları Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'ın ev sahipliğinde dün yeniden bir araya geldi. 20.25'te başlayan toplantısı gece saatlerinde sona erdi.

TOPLANTI SONRASI YAZILI AÇIKLAMA

Toplantının ardından yapılan ortak yazılı açıklamada, "Milli egemenliğimizin kaynağı Gazi Meclis'imizin, Cumhuriyet'imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 23 Nisan 1920'de açılışının 102. yıl dönümünden bir gün sonra bir araya gelen 6 siyasi partinin liderleri olarak, TBMM'ye yeniden itibar kazandıracak 'güçlendirilmiş parlamenter sistem' konusundaki kararlılığımızı bir kez daha teyit ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

CUMHURBAŞKANI ADAYININ TANIMI DA YAPILDI

Liderlerin imzasıyla yayınlanan açıklamanın devamında ise "Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda liderler olarak birçok kez vurguladığımız gibi uzlaşmacı, özgürlükçü, demokratik değerleri içselleştirmiş, milletimizin tamamını kucaklayan, siyasi ahlak ilkelerini benimseyen, liyakat sahibi bir aday belirleyeceğiz" satırları yer aldı.

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener mi?

MERAL AKŞENER ADAY MI OLACAK?

Kritik toplantının ardından Ankara kulisleri hareketlenirken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Gazeteci Nasuhi Güngör, Habertürk'teki yazısında Meral Akşener'in "Başbakanlığa talibim" açıklamasının bir strateji olabileceğini belirtti. Adaylık tartışmalarından uzak kalan Akşener'in yıpranmadığını ve böylelikle manevra alanının geniş olduğunu belirten Güngör, İYİ Parti liderinin adaylık sürprizi yapabileceğini öne sürdü.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Politika

Meral Akşener Haberler

500

Yorumlar (6)

Umit Cetin:

bunlarda hergün bir gündem yaratma peşinde hergün bir isim verip gündem yaratmaya çalışıyorlar ya bu 6 kişi oturup okey oynayamaz ülke yönetmeye kalkıyorlar hepsi zamanında birbirinin hakkında konuşmuyormuydu ne olduda kanka oldular

16
14
yanıtYanıtla
duyarlı vatandaş:

iftar sırası DP de demeki.6 lı ganyan kupon yapacaklar.bol şanslar. :)

15
9
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

2024 baharına bu masadan sonuç çıkar en erken,, birileri bunları uyandırsın seçimler 2023 haziranda, toplanıp çay içip kuru pasta yemekle olmaz bu iş,, icraat lazım..

14
7
yanıtYanıtla
OKUR:

KURA ÇEKİN YOKSA SİZ BU İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAYACAKSINIZ

10
9
yanıtYanıtla
bekir yapici:

secim yaklastikca parali ve türbüson troller top yekün yalan yanlis algi ve yorumlarla sosyal medyada haber kanallarinda tam gaz faliyete gectiler birakin ülkenin halkin durumunu kendilerini bile inkar edecek duruma geldiler meral hanim aday olmayacagini defalarca söylemedimi bu son 6 li masaya trollerle hesapta habercilerdemi katildi nerenizden uyduruyorsunuz

6
6
yanıtYanıtla
OKUR:

BENCE ŞİŞE ÇEVİRİN

8
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title