Haberler

Gözler yeni yılın ilk kabinesinde! Masada emekli aylığı düzenlemesi var

Güncelleme:

2024'ün ilk kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Kabinede milyonlarca emeklinin merakla beklediği işçi ve Bağ-kur emeklilerine verilen zam oranının güncellenmesi masaya yatırılacak.

Kabine, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bir araya geliyor. Toplantıda işçi ve Bağ-kur emeklilerine verilem zam oranının güncellenmesi konusu görüşülecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, 3 haftalık aranın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de toplanacak. Yeni yılın ilk kabinesi olan toplantıda birbirinden önemli konular masaya yatırılacak.

EMEKLİLERE YÖNELİK ZAM DÜZENLEMESİ MASADA

Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklileri yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklileriyse yüzde 37,56 zam aldı. 2 zam oranı arasındaki fark, kamuoyunda tartışma konusu. Hükümet farkın kapatılması için çalışma yürütüyor. Ayrıca en düşük emekli maaşıyla ilgili de düzenleme yapılması hedefleniyor.

Gözler yeni yılın ilk kabinesinde! Masada emekli aylığı düzenlemesi var

MEHMET ŞİMŞEK SUNUM YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkanlığı'ndaki Kabine toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zam konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Ekonomideki son gelişmeler de kabinede ele alınacak.

FAHİŞ ARTIŞLARA İLİŞKİN DENETİMLER KABİNE GÜNDEMİNDE

Faiz artış oranlarının piyasalara yansıması ve enflasyonla mücadele konusunda bakanların Erdoğan'ı bilgilendirmesi bekleniyor. Ticaret Bakanlığının fahiş artışlara ilişkin yürüttüğü denetimler de kabinenin gündeminde olacak.

Gözler yeni yılın ilk kabinesinde! Masada emekli aylığı düzenlemesi var

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele operasyonlarının da kabinede konuşulması bekleniyor. TSK ve MİT'in sınır ötesi operasyonlarına dair yeni bilgiler Erdoğan'a sunulacak.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün, 16 Ocak'ta açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin gündemine getirilmesi için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'da yapılan görüşmelerin detayları kabinede ele alınacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine sonrası kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Bağ Kur Kabine Zam Politika Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (100)

mehmet:

bence emekliye zam yapmaya gerek yok. zaten hepsi çalışıyor.

152
960
yanıtYanıtla
Mustafa DOĞAN:

Memurun 45bin vereceğine 35 bin verde emeklilere seyyanen 10bin ver

512
122
yanıtYanıtla
Ufuk:

16 milyon emekli 3.5 milyon memur var. Size 7.500 bile çok

yanıt103
yanıt487
Baris Yilmaz:

Zoruna mı gitti emekliler sen doğmadan belkide çalışıyordu yada sen okurken yada sen yatarken

yanıt226
yanıt31
TEK YOL:

Memur 45 almıyor zaten 35 alıyor. La nasıl adamsınız siz susun da adam zannedelim. Bu ülkenin kaynakları memura 35 vermeye de emekliye 20 vermeye de yeter neden vermiyorlar onu sen düşün

yanıt9
yanıt0
Cengiz Ayhan:

7500 lira ile ev geçindirilmez SSK Bağkur emeklisi sürünüyor.inşallah güzel bir zam verilir.

470
45
yanıtYanıtla
Vatandasin Biri:

Su yorumu begenmeyenlerle ayni ulkede yasiyoruz...

yanıt170
yanıt28
TEK YOL:

Niye beğeniyorlar biliyor musun son secimlerde bu hükümeti biz secmedik mi eee memnunuz demekki halimizden ağlamaya gerek yok

yanıt3
yanıt0
Vatandasin Biri:

@mehmet en son okumus oldugu "Cin Ali Tatilde" kitabindan cok etkilenmis. Hayat boyu tatil yapiyor galiba

215
17
yanıtYanıtla
Celal Baba:

Oğlum ne kullanıyorsun 8000 TL emekli maaşı ile yatacağınımı sanıyorsun

167
13
yanıtYanıtla
Tüm 100 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title