Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terörle silahlı mücadeleye devam edileceğini belirterek, "Terör örgütünün bize rehberlik etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, terörle silahlı mücadeleye devam edileceğini belirterek, "Terör örgütünün bize rehberlik etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Van'dan helikopterle Bingöl'e gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, şehir stadyumunda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Milletvekili Eşref Taş,

Bingöl Valisi M. Hakan Güvençer ve partililer tarafından karşılandı. Helikopterinin arıza yapması nedeniyle Bingöl'e üç saat gecikmeli gelen Eker, Bingöl Valiliğinin bir düğün salonunda düzenlendiği iftar programına katıldı.

Hükümet olarak Türkiye'nin sosyal meseleleri ve siyasal problemlerinin çözümünde bir çaba içerisinde olduklarını söyleyen Eker, "Biz 80-70 yıldır kronikleşmiş sosyal ve siyasal meseleleri çözüyoruz. Bölgemizin özellikle can yakıcı sorunu olan Kürt sorununu çözümünde büyük mesafe katettik. Huzur ve barışın demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözümünde vatandaşlarımızı muhatap almak suretiyle onların demokratik ve hak taleplerini dikkate alıp o zeminde çözüm arayışlarımızı sürdürüyoruz. Ama bundan rahatsız olan bu şekildeki bir barışçı çözümü, demokratikleşme ve sivilleşme yoluyla çözülecek olan çözümü kendi kanlı emellerine etkili gören ve örgütün polistik çıkarlarına aykırı gören terör örgütü bu çabaları sürekli baltalamaya, sabote etmeye, mayınlarla bombalamaya devam ediyor" dedi.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BİZE REHBERLİK ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Muhatap olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşlarını aldıklarını belirten Eker, vatandaşlarının meşru demokrasi talepleri ve insan haklarına dayalı isteklerinin her zaman müzakereye açık olduğunu kaydetti. Bunların tartışılması, konuşulması ve bunların çözümle ilişkisinin son derece önemli olduğuna dikkat çeken Eker, "Biz bunu esas alıyoruz. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihinde hiç atılmamış önemli adımları atmamız bunun en iyi, en güzel delilleridir. Terörün tüm melun saldırılarına rağmen biz hedeflediğimiz demokratikleşme ve sivilleşme programlarına devam edeceğiz. Bundan geri adım atmayacağız. Terör örgütünün bize bu konuda rehberlik yapmasına izin vermeyeceğiz, saldırılarıyla bize engel olmasına izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızla bizim aramızda bir sözleşmedir, bir akittir ve bir anlaşmadır. Vatandaşlarımız bizim başımızın tacıdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin hangi etnik mensubiyetine sahip olursa olsun vatandaşlarımızın tamamı bizim başımızın üstündedir. Tamamının meşru hakları ve talepleri bizim başımızın üzerindedir. Bunları değerlendirip bunları uygulamaya koyarız. Dolayısıyla bu yolda devam edeceğiz. Ama terör örgütüyle sonuna kadar silahlı mücadeleye devam edeceğiz" diye konuştu.

"BİNGÖL'E YATIRIMLAR DEVAM EDECEK"

Bakan Eker,

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bugün bir kez daha Bingöl'ün tarım ve hayvancılık sektörünü masaya yatırdıklarını ifade etti. Bingöl'e gelmeden önce bakanlığından ilgili genel müdürleri gönderdiğini belirten Eker, "7-8 kişilik bir ekip, burada o gün çalıştılar. Bu ekiplerimiz burada tarım sektörünün bütün paydaşlarıyla, üreticilerle, kooperatiflerle, meslek kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, valilikle ve özel sektörün bütün temsilcileriyle bir araya geldi. Bunun sonucunda belirtilen bütün sonuçları bir eylem planına dönüştüreceğiz. Yani Bingöl'ün tarım ve hayvancılığını nasıl daha iyi bir yere getirmek için çaba göstereceğiz. Bingöl'de yaklaşık 6 bin kayıtlı çiftçimiz var. Biz hükümet olarak, 2011 yılında yaklaşık 10 milyon TL üreticilerimize daha iyi ürün elde etmeleri için karşılıksız hibe verdik. Temmuz ayı itibarı ile ödediğimiz destek miktarı 9 milyon 200 bin TL'dir. Tabii bu yıl sonuna kadar uygulamalar devam edecektir. Bingöl ilimize 30 tane tesis kazandırdık. Kazandırdığımız tesislere yüzde 50 destek verdik. Yani sermayenin yarısını biz bakanlık olarak karşılıyoruz. Borç veyahut kredi değil, hibe olarak karşılıyoruz. Bu tesislerimizde 334 tane Bingöllü kardeşimiz çalışıyor. Makine ikmal noktasında çiftçilerimize destek verdik. Bu iki projeye bizim verdiğimiz hibe destek miktarı 8,5 milyar liradır. 20 tane tarımsal kalkınma kooperatifini destekledik. Kırsal kalkınmadan 11 tane proje kabul edildi. Bu projelerden 6 tanesinin hak edişleri gerçekleşti. Diğerlerinin de şu anda işlemleri tamamlanıyor. EBK ile ilgili bugüne kadar 16 milyon lira yatırım yapıldı. Bundan sonraki süreçte de Bingöl'e olan yatırımlar devam edecektir" şeklinde konuştu.

"İSTEDİKLERİ KADAR ARAÇ YAKSINLAR"

Teşvik paketinde Bingöl'ün 6. bölgede yer almasının büyük imkanlar getirdiğini hatırlatan Bakan Eker, şunları söyledi:

"Bu imkanlardan özellikle istifade edilmesi lazım. Bu arada bizim bölgemizin en önemli problemi, yatırımın önündeki en büyük engel maalesef PKK terör örgütüdür. PKK terörü yatırım ortamını zehirlemek suretiyle yatırım yapılmasına engel olmaya çalışıyor. Ama yağma yok. Biz AK Parti hükümetiyiz. Eskiden diğer hükümetlerin yaptıkları gibi iki tane kurşun atıldığında, iki tane araç yakıldığında ortaya atıp gidenlerden değiliz. Biz burada ne pahasına olursa olsun Bingöl'e yatırım yapmaya devam edeceğiz, Muş'a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bitlis'e, Diyarbakır'a, Siirt'e yatırım yapmaya devam edeceğiz. İstedikleri kadar araçları yaksınlar. İstedikleri kadar şantiyeleri bassınlar, istedikleri kadar AK Parti'nin ilçe başkanlarını kaçırsınlar, biz bu yatırımlara burada devam edeceğiz. Çünkü bu bölgede kimse bizden daha fazla Kürt değildir, kimse bizden daha fazla Zaza değildir, kimse bizden daha fazla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının demokratik haklarını kullanacak özgür yurttaşı değildir. Biz bunları sonuna kadar savunacağız ve sahip çıkacağız. Hepimiz artık sesimizi yükseltmeliyiz. Bize kepenk kapatın denildiği zaman, 'Arkadaş ben kepenk kapatmıyorum' dememiz lazım. Bunu demediğiniz sürece o baskı başka baskılarla devam edecek. Bu şekilde de bize yaşamı zehir etme çabası içerisinde olacaklar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz." - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mehmet Mehdi Eker Yılmaz Bingöl Eşref Taş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title