Haberler

Abdullah Gül'den Gezi Parkı davasıyla ilgili zehir zemberek sözler: Utanç verici

Güncelleme:

Gezi Parkı davasıyla ilgili kararı değerlendiren 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yargılama süreci utanç verici, Türkiye'ye büyük kötülük, içeride çekecekleri eziyet çok acı. İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye'ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi" dedi.

2013'teki Gezi Parkı eylemlerine ilişkin beraat kararının bozulmasının ardından Osman Kavala'nın da aralarında bulunduğu 17 sanıklı davada karar çıktı.

Mahkeme, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Can Atalay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi, Tayfun Kahraman'a da 18'er yıl hapis cezası verildi. Büyük yankı uyandıran karara ilişkin bir değerlendirme de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den geldi.

"VİCDANLARI YARALAYICI BİR DURUM"

T24 yazarı Murat Sabuncu'ya telefonda konuşan Gül, "Kavala ve arkadaşlarıyla ilgili karar kamu vicdanını çok derinden yaraladı. Beni de çok üzdü. Bu dava yargılama süreci açısından da ileride utanılacak bir yargılama süreci olarak anılacaktır. Osman Kavala gibi servet sahibi bir insan hoş vakit geçirmek yerine insanlık meseleleriyle uğraşmasının bedelini ödüyor, bu çok acı. Yargıtay kararına kadar bu insanların hapiste olması çok çok üzücü, vicdanları yaralayıcı bir durum" ifadelerini kullandı.

KARARI "TÜRKİYE'YE KÖTÜLÜK" OLARAK YORUMLADI

Açıklamasının devamında "Türkiye için de inanılmaz yük oldu bu karar" diyen Gül, şöyle devam etti: "İnsan hakları ve hukuk uygulamalarının zaten çok sorgulandığı dönemde, Türkiye'ye kötülük yapmak isteyenler ancak bu kadar zarar verebilirlerdi. Milyonlarca dolarlık Türkiye aleyhtarı bir kampanya yapmak isteseler, zaten imajı bozuk olan Türkiye'yi dünya kamuoyunda ancak bu kadar olumsuz gündeme getirebilirdi."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Abdullah Gül Haberler

500

Yorumlar (28)

Muhterem Balcı:

bir kerede şaşırt bizi bu kadar akp kötüydüde neden senelerce erdoğanlaydın akp ye oy vermeyeceğim diyorum sizi izledikce bu adama vereceğim yine galiba

252
113
yanıtYanıtla
Esnafin biri:

Sasirdik mi bu aciklamaya hayir sebeb chp nin c.baskani adayi olacak bu

238
127
yanıtYanıtla
Bir baba indi:

Artık eskiye rağbet kalmadı herşeyin yenisi makbul onun için nefesini yorma seni kimse kaile almıyor artık.

259
90
yanıtYanıtla
Fakır:

vatan hainlerini savunan eski bir cumhurbaşkanı

247
84
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Dünya ne düşünüyor derdimiz deil dünya dediğin terör örgütleri ile bizi parçalamaya calisan dünya

230
65
yanıtYanıtla
Suleyman Erdem:

AKLIM DURUYOR. KİMLERE YARANMAYA ÇALIŞIYORSUN. RABBİM BİZLERİ DOĞRU YOLDAN AYIRMASIN.

211
63
yanıtYanıtla
özgür :

Bununda acısı var

210
57
yanıtYanıtla
Ersan Albayrak:

Sana yazıklar olsun...

203
61
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

bizim vicdanımız çok rahat ama seninki yaralı yazık bir kerede devletimizin arkasında durun.

197
66
yanıtYanıtla
umurka 06:

Yavaş yavaş Herkes safını belli ediyor. Belli edenler de enteresan kişiler. Şaşırdınız mı? Ben şaşırmadım.

210
38
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title