Haberler

Gaziosmanpaşa'da sayım gerginliği! AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi

Güncelleme:

31 Mart seçimlerinde CHP'ye geçen İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde AK Parti'nin itirazı üzerine yeniden sayım işleri başladı. CHP'li kaynaklar sayımın geçersiz oylarla sınırlı kalması gerektiğini belirtip itiraz sonucu beklenmeden tüm sayımın yeniden yapılmasına karşı çıkarken, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım CHP'lilerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım işlemini engellemeye çalıştıklarını ifade etti. Öte yandan sayım işlemleri sırasında iki taraf arasında kavga çıktı.

Ak Parti dün Beykoz ve Gaziosmanpaşa'da, Cumhuriyet Halk Partisi ise Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda itiraz başvurusunda bulunmuştu. Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu Başkanlığı oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

OYLAR YENİDEN SAYILMAYA BAŞLANDI

Bugün saat 11.00 itibarıyla AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 50'şer görevli ve İl Seçim Kurulu görevlileri huzurunda, oyların yeniden sayımına başlandı. Sonuçları takip etmek isteyen vatandaşlar oyların tutulduğu ve sayım işlemlerinin yapıldığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi önünde beklemeye başladı.

Gaziosmanpaşa'da sayım gerginliği! AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi

"HAK YEMEYİZ, HAKKIMIZI DA YEDİRMEYİZ"

CHP'li kaynaklar 970 oy farkıyla kazanılan Gaziosmanpaşa seçiminde itiraz üzerine yapılan sayımın geçersiz oylarla sınırlı kalması gerekirken sonuç beklenmeden tüm sayımın yeniden yapılmasına evrildiği gerekçesiyle tepki gösterdi. "Belediyede yanlış işler yapmaktan vazgeçin! Hak yemeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz" çıkışında bulunan CHP'lilere destek veren İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de bir paylaşım yaptı.

CHP İSTANBUL İL BAŞKANI DA DEVREDE

Çelik, "Gaziosmanpaşa'da İlçe Seçim Kurulu'nun yeniden sayım kararı ile ilgili itirazımız sonucu YSK toplantıdayken üç seçim kurulundan bir tanesinin ısrarla yeniden sayım yapmak istemesi siyasi baskıların bir sonucudur. İlçe Seçim Kurulunda ortaya çıkan kargaşa görüntüleri ile ilgili İstanbul Valisi ile ilgili görüştüm, gerekli güvenlik önlemeleri alınacak. Sandıktan çıkan iradenin masa başında değiştirilmesine izin vermeyiz. Milletvekillerimiz ve örgütümüzle görevimizin başındayız" ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa'da sayım gerginliği! AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi

AK PARTİ'DEN İDDİALARA YANIT GECİKMEDİ

CHP'lilerin iddiasına yanıt ise sayımın gerçekleştiği salonda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım'dan geldi. Yıldırım "Gaziosmanpaşa'da ilçe seçim kurulunun ve itiraz üzerine verilen il seçim kurulu kararının saat 10:00 da uygulanmasına karar verilmiş olup saat 11:15 olmasına rağmen CHP'li partililerin hakime ve kurula baskı yaparak sayım işlemini engellemeye çalışmaktadırlar. Oysa yapılan iş sadece mahkeme kararının uygulanma işidir. CHP'liler neden mahkeme kararını uygulatmak istemiyor anlamakta zorluk çekiyoruz.!"

Gaziosmanpaşa'da sayım gerginliği! AK Parti ve CHP'liler birbirine girdi

OY SAYIMI SIRASINDA KAVGALAR ÇIKTI

Öte yandan Gaziosmanpaşa'da sayım işlemleri sırasında CHP ve AK Partililer arasında yaşanan tartışmalar salona hatta sokağa da sıçradı. Gaziosmanpaşa'da İl Seçim Kurulu önünde iki parti taraftarlarının yumruk yumruğa kavga ettikleri görüntüler servis edildi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Adem Yıldırım Gaziosmanpaşa Milletvekili İstanbul AK Parti Kavga Gündem 3.Sayfa Politika Haberler

500

Yorumlar (32)

Murat Vural:

CHP artık LGBT bireylerin partisi olmuştur

252
675
yanıtYanıtla
Güvenilir Adam:

Murat Vural senin acilen kayıt olman gerekir. İnşallah yakınların düşmez kibirlendiğin bu insanların durumuna.

yanıt270
yanıt93
yasin yaşaran:

9/10/2002 yılında Recep Tayyip Erdoğan eşcinsellerin hak ihlali yaşadıkları ve kendi yönetimlerinde herhangi bir ayrıma maruz kalmayacaklarını taahhüt etti. 08/04/2007 yılında AKP hükümetinin onayı ile LGBT Öğrenci Derneği kuruldu. 31/05/2007 yılında İstanbul’da 170 yataklı LGBT oteli açıldı. 29/11/2011 yılında 6251 sayılı LGBT yasası çıkarıldı. 05/04/2013 yılında LGBT kurumsal olarak sosyal medya platformlarında yerlerini aldılar. 02/05/2013 AKP iktidarının onayı ile MEŞCİD (Müslüman Eşcin

yanıt182
yanıt57
mehmet türkel:

Sende acele et kaydol sana güzel yakışır bu akılla.

yanıt55
yanıt28
haksız mıyım:

bir de hainlerin partisidir cehp. azıcık utanması olsa bir yandan atatürk felan deyip ardından bölücüülerin siyasi uzantılarıyla ortaklık yapmaz, onlara destek çıkmazlar. bunu göremeyen vatandaşa da ne demeli bilmiyorum

yanıt0
yanıt0
haksız mıyım:

bir de dem cilerin 2. partisidir cehp. bunu dem liler itiraf ediyor. devlet kuracaktık, atatürk ortaokulunda cehp müşahitliği yapıyoruz demiş bir heval:)))

yanıt0
yanıt0
Servet BÖLÜK:

Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste

yanıt27
yanıt2
Güvenilir Adam:

Akp zor,şiddet kullanmaktan vazgeçmeli, eski destekleyicisi olarak söylüyorum. Bu halk her zaman mağdurdan yana olur.

268
102
yanıtYanıtla
ercan gurbhetchi:

chp itiraz edince yasal hak, akp itiraz edince şiddet??? Şiddet gösteren akp mi sadece iyi izle:)

yanıt0
yanıt0
Narter Nart:

Farklı gibi görünseler de ve farklıyız deseler de... Zihniyetleri aynı al birini vur ötekine...Yenilenmek lazım...Bunları üstümüzden silkmemiz lazım.

115
31
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title