Haberler

Gaziantep Chp?li Ekici: Cumhurbaşkanı Meclisi İtibarsızlaştırmak İstiyor

CHP'li Ekici: Cumhurbaşkanı meclisi itibarsızlaştırmak istiyor CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisi itibarsızlaştırmak istediğini öne sürdü.

CHP'li Ekici: Cumhurbaşkanı meclisi itibarsızlaştırmak istiyor

CHP Gaziantep milletvekili Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisi itibarsızlaştırmak istediğini öne sürdü.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen CHP Milletvekili Akif Ekici, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık sistemini getirmek için meclisi itibarsızlaştırmaya çalıştığını iddia etti. Parlamenter sistemin itibarsızlaştırılmak istendiğini aktaran Ekici, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı başkanlık sistemini bu ülkede oturtturmak istiyor. Onun için de meclisi itibarsızlaştırmak istiyor. Ben geçen hafta üç dakikalık kısa bir konuşma yaptım, AKP grup başkanına, 'nerede sizin bu 317 milletvekili' dedim. Meclisi saysan toplam yüz kişi yok. Burada amaç şu; sayın Cumhurbaşkanımız başkanlık sistemini getirmek istiyor, başkanlık sistemini getirmek için yarın bize diyecek ki; 'Bakın meclis çalışmıyor, gelip gitmiyorlar. Parlamenter sistem itibarsızdır. Başkanlık sistemi bu ülkenin kurtuluşudur' diyecek. Ama yazık oluyor, ülkenin geleceği ile ilgili bu kadar ateş varken, bu kadar kan gövdeyi götürürken meclisin çalışmaması doğru değil."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Akif Ekici Gaziantep Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title