Haberler

Fransa'da aşırı sağ siyasetçilerden iç savaş uyarısı: Bir an önce OHAL ilan edilmeli

Güncelleme:

17 yaşındaki bir gencin polis kurşunuyla öldürülmesi Fransa'yı kaosa sürüklerken, ülkedeki aşırı sağcı siyasetçilerden Macron hükümetine art arda tepki mesajları geldi. Marine Le Pen olayların kısmi sokağa çıkma yasağıyla yatışabileceğini, durumun daha da kötüleşmesi halinde OHAL ilan edilmesinin gerektiğini söyledi. OHAL talep eden bir başka isim Marion Marechal olurken, Fransız siyasetçi "Bunu söylemek zor olsa da şu anda bir iç savaş halindeyiz" ifadelerini kullandı.

Fransa'da aşırı sağcı siyasetçiler, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümetini, ülkeyi yangın yerine çeviren protestolar karşısında yetersiz kalmakla suçlayarak, bir an önce OHAL ilan edilmesini talep etti.

Fransa'da aşırı sağ siyasetçilerden iç savaş uyarısı: Bir an önce OHAL ilan edilmeliMarine Le Pen.

LE PEN: KISMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GEREKİYOR

Fransa'nın önde gelen aşırı sağcı siyasetçilerinden Marine Le Pen, birkaç gündür, ülkeye ciddi bir düzensizlik durumunun hakim olduğunu vurgulayarak, Macron'un konuyla ilgili olarak ivedilikle Ulusal Meclis'teki partilerin temsilcileriyle bir araya gelmesi gerektiğini dile getirdi. Protestoların bir an önce sonlanması çağrısında bulunan Le Pen, bunun da ancak duyarlı ebeveynlerin çocuklarını meydanlardan çekip çıkarmasıyla mümkün olacağını söyledi. Le Pen, olayların kısmi sokağa çıkma yasağıyla yatışabileceğini, durum daha da kötüleşirse OHAL ilan edilmesinin gerekebileceğini belirtti.

Fransa'da aşırı sağ siyasetçilerden iç savaş uyarısı: Bir an önce OHAL ilan edilmeliMarion Marechal.

MARECHAL: ÜLKENİN HER NOKTASINDA KAOS HAKİM

Aşırı sağcı siyasetçi Marine Le Pen'in yeğeni ve göçmen karşıtı Eric Zemmour'un kurmaylarından Marion Marechal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ülke genelinde tüm şehirlerin yangın yerine döndüğünü, Fransızların yaşananlar karşısında endişeli olduğunu, ülkenin her noktasında kaosun hakim olduğunu kaydetti. İç istihbarattan, polislerin bazı hassas banliyölere müdahale etmemesi talimatı aldığı bilgisini edindiklerini aktaran Marechal, hükümetin olayların yatışması için her şeyden taviz vermeye hazır olduğunu ve zaman kazanmaya çalıştığını söyledi. Marechal, Cumhurbaşkanı Macron'u, hukuk devleti prensibini ve adaletin bağımsızlığını yıkmakla suçlayarak, hükümetin Fransa'nın yabancı kuşatması altında bulunmasına göz yumduğunu savundu.

Fransa'da aşırı sağ siyasetçilerden iç savaş uyarısı: Bir an önce OHAL ilan edilmeli

"ŞU ANDA BİR İÇ SAVAŞ HALİNDEYİZ"

"Bunu söylemek zor olsa da şu anda bir iç savaş halindeyiz. Bunu durdurmanın bir çaresi de yerinde oturup beklemek değil, karşısında durmaktır. Güvenlik güçleri de müdahale için yeterli mühimmatlarının bulunmadığından şikayetçi. Böyle giderse Fransız vatandaşları kendi kendilerini koruma vazifesini üstlenecekler. Artık Fransızların işyerlerinin yağmalanmasına, arabalarının yakılmasına, yakınlarına saldırılmasına tahammülleri kalmadı." ifadelerini kullanan Marechal, hükümetin OHAL ilan etmesini ve güvenlik güçlerine olayları bastırmak için yetki vermesini istedi. Marion Marechal, "Eğer hükümet yeterli cevabı verme cesaretini göstermezse, o zaman bu ayaklanmalara sessiz kalmayacak kişilere de göz yummak zorunda kalacak" dedi.

Fransa'da aşırı sağ siyasetçilerden iç savaş uyarısı: Bir an önce OHAL ilan edilmeliEric Zemmour.

"SADECE SERT MUKAVEMET HUZURU GERİ GETİREBİLİR"

Aşırı sağcı siyasetçilerden Eric Zemmour da ülkeyi saran şiddet sarmalına ilişkin, "Dün gece, yabancılarca kuşatılan bölgeler bir kez daha neler yapabileceklerini gösterdi: Ayaklanma, saldırılar, kundaklamalar, yağma ve yıllardır milyarlarca avro fon sağladığımız kamu mallarını yağmalama" yorumunu yaptı. Olayların bu aşamaya gelmesinde "boyun eğen" iktidarın büyük sorumluluğunun bulunduğuna dikkati çeken Zemmour, "Sadece sert mukavemet, düzeni ve huzuru geri getirebilir. Bu akşam olağanüstü hal ilan edilmesini talep ediyorum." ifadesini kullandı.

Fransa'da aşırı sağ siyasetçilerden iç savaş uyarısı: Bir an önce OHAL ilan edilmeli

NE OLMUŞTU?

Polis, 27 Haziran'da, Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, sürücü Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Kaynak: AA / Politika

Marine Le Pen Marine Le Pen Fransa Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

İlyas Turk:

Biraz daha coşun az bu az Fransa'ya özgürlük gelmeli taş üstünde taş bırakmayın macronu indirip parçalayın koçlarım küllerinide Afrika'ya savurun, Afrika özgürleşsin

54
15
yanıtYanıtla
Ali ihsan:

ilyas küçük amerika olmak istiyor :D

yanıt7
yanıt2
Omer Guran:

Avrupaya bahar gelecek

64
1
yanıtYanıtla
sivaslı 58:

dis guclerin isi bu

yanıt0
yanıt0
mahmut:

Türkiye de böyle bir durum olsa hepsi birlikte bütün haçlı kuvvetleri kıyılarımıza gemiyle gelmiş yardım bahanesiyle işgal planı yaparlardı ve içerideki isyancılara silah dağıtırlardı... Allah büyük görüyorusunuz

39
9
yanıtYanıtla
Fatih Erdem:

Polisin yaptığı yanlışa karşılık, masum günahsız insanların malını yakarak, yıkarak, çalarak çırparak, yağma ve talan ederek, vurarak kırarak tüm ülkeyi yangın yerine çevirerek verilen cevap, polis tarafından yapılan haraketten ne farkı kaldı, suça suç işleyerek cevap vermek doğru değildir.

11
18
yanıtYanıtla
David Termad:

Kavalayı fonladıkları gibi karşılığı yapılmalı, göstericiler fonlanıp desteklenmeli

26
2
yanıtYanıtla
Mehmet Tolu:

İsrail evlerini apartmanlarıyla beraber yıkıyor. akıllı yönetimler bunu yapar

8
15
yanıtYanıtla
Erdem Yiğit:

Türkiye olarak göstericilere her türlü para, silah ve hatta ağır silah yardımı yapılmalıdır. Tıpkı onların pkk ya yaptıkları silah yardımı gibi.

13
2
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

Fransız polisini aşırı güç kullanmaktan dolayı kınıyoruz....Türkiye acilen Fransa Güvensiz ülke.....Fransaya gitmeyin çağrısı yapmalı.... Fransız polisinin aşırı güç kullanımı AHIM e şikayet edilmeli....

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title