Haberler

Filistinli Kadınlar Sultanahmet Meydanı'nda İsrail Saldırılarını Protesto Etti

Güncelleme:

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için Sultanahmet Meydanı'nda başlattığı eyleme bölgeyi gezen yabancı turistler de destek verdi. Sultanahmet Meydanı'nda 6 gündür devam eden eyleme sivil toplum kuruluşuna üye, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan çok sayıda kadın katıldı.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi'nin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto için Sultanahmet Meydanı'nda başlattığı eyleme bölgeyi gezen yabancı turistler de destek verdi.

Sultanahmet Meydanı'nda 6 gündür devam eden eyleme sivil toplum kuruluşuna üye, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan çok sayıda kadın katıldı.

"Gazze'de soykırım var", "Çocuklar katlediliyor" ve "Filistin'e destek için sen de 5 dakika otur" yazılı Türkçe, İngilizce, Arapça ve İbranice dövizler taşıyan kadınlar, oturma eyleminde İsrail'in saldırılarını protesto etti.

Sultanahmet'i gezen yerli ve yabancı turistler de Filistin bayrağı taşıyarak, kadınların eylemine destek oldu.

İngiliz ressam Mark Kesteven, AA muhabirine, Filistin bayrağıyla İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto ettiğini söyledi.

Türk kültürüne ilgisinin olduğunu, aynı zamanda da Türkçe öğrenmeye başladığını ifade eden Kesteven, Türkiye'yi 35 yıl önce kitaplardan tanıdığını anlattı.

Kesteven, 15 gündür İstanbul'da turist olarak bulunduğunu anlatarak, şöyle devam etti:

"İstanbul'da tatil yapıyorum ama acayip bir şey anladım. 1948 yılında benim memleketim İngiltere, İsrail'in devletini yarattı. Şimdi 75 sene sonra benim hükümetim İsrail'den korkuyor, bu inanılmaz. Avrupa ve Amerika'da en kuvvetli adamlar, en kuvvetli kadınlar İsrail'den korkuyorlar. Ama sokakta normal insanlar daha cesaretli. ve biz kuvvetsiz değiliz. Çok şey yapabiliyoruz. Mesela dükkanlardan İsrail menşeli eşya satın almayınız. Hepimiz Filistinliyiz. "

Mavi Marmara Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karasakız da Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi'nin çağrısına yaklaşık 72 sivil toplum kuruluşunun icabet ettiğini söyledi.

Eminönü'ndeki eylemin ardından Sultanahmet'te de 15 günlük bir eylem yapacaklarına dikkati çeken Karasakız, "Savaş, devlet ve devlet arasında olur. Fakat burada adil olmayan korkunç bir soykırım var. Bir devlet, sivil bir halkı soykırıma uğratıyor. Biz Filistinlilerin, kadınların, çocukların, yaşlıların haykıran sesi olmak istiyoruz. İstanbul'daki sivil toplum dernekleri olarak bir araya geldik. Bu inisiyatifte her dernek 'Filistin'in haykıran sesi' olarak burada nöbet tutuyor." dedi.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi Yürütme Kurulu Üyesi Demet Tezcan ise Gazze'de bir soykırım gerçekleştirildiğini kaydetti.

Tezcan, "Bizler de bu soykırımı dünyaya duyurabilmek için özellikle elektriği, interneti ve tüm can damarları kesilerek karartmaya tabi tutulan Gazze'nin sesini, çığlığını tüm dünyaya duyurabilmek için etkinlikler planlıyoruz." diye konuştu.

Anadolu'dan Yeryüzüne Kadın Sivil Toplum Kuruluşları (AYSİT) Vakfından Melek Gülle de acının, hüznün, direnişin hepsinin bir arada olduğu duyguları yaşadıklarını söyledi.

Her şeyden önce kadın ve anne olduklarını, çocuklarının olduğunu dile getiren Gülle, "İnanan, inanmayan farklı düşüncede olan herkesi bu eyleme davet ediyorum. Eğer biz anneysek toplumdan sorumluyuz. Çocukların, kadınların, insanların öldürülmesini durdurmak zorundayız. Bunu protesto etmek zorundayız. Filistin özgürleşene kadar biz bu eylemlerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kadınların Sultanahmet'teki oturma eylemi, 15 Kasım'a kadar her gün 12.00-19.00 saatlerinde devam edecek.

Kaynak: AA / Politika

Sultanahmet Filistin İsrail Gazze Turizm Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title