Haberler

Filistin için sessiz oturma eylemi

Güncelleme:

Bursa Kadın Gönüllü Kuruluşları, İsrail-Filistin savaşında zarar gören sivilleri için sessiz oturma eylemi yaptı. İsrail'in Gazze'deki hastane ve okulları vurduğunu söyleyen kadınlar savaşın bir an önce durmasını istedi.

Yalova'da kadınlar Filistin için oturma eylemi yaptı

YALOVA - Yalova'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki olarak oturma eylemi gerçekleştirildi.

Yalova'da bir grup sivil toplum örgütünün ortaklaşa düzenlediği oturma eylemi Cevdet Aydın Parkı'nda gerçekleştirildi. Oturma eylemi öncesinde Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Azra Saraç, "Apartheid rejimi yaklaşık 100 yıldır Filistinlilerin topraklarını işgal ederek defalarca katliam gerçekleştirdi. 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze şeridine 17 yıldır abluka uygulayarak bölgeyi adeta bir toplanma kampına çevirdi. Gazze şeridine yönelik yıllardır süren bombalı saldırılarda sahilde piknik yapan aileleri, sokakta oyun oynayan çocukları, hastanelerde tedavi bekleyen hastaları, ibadethaneleri, insanın en güvenliği sığınağı olan evlerinde aileleri, en çok da kadın ve çocukları hedef aldı ve maalesef Gazze'de hiçbir yer güvenli değil. Gazze'de devam okullar, camiler, hastaneler vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işleniyor. Biz Filistinli kadın ve çocukların yanında olduğumuzu göstermek adına sessiz oturma eylemi başlatıyoruz. Vicdan sahibi herkesi Filistinli kadın ve çocuklar sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.

Ardından ellerinde döviz ve pankartlar taşıyan grup oturma eylemine başladı. Eylem yaklaşık 2 saat sürdü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Filistin İsrail Bursa Gazze Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title