Haberler

Fatih Erbakan masasındaki son anketi paylaştı: Yüzde 9 ila 10 oranında sonuçlar çıktı

Güncelleme:

2023 Haziran ayında yapılması beklenen Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde neredeyse her gün yeni bir anket sonucu açıklanırken, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı canlı yayında masasındaki son anketin sonuçlarını paylaştı. Kendilerine yönelik ilginin anketlere de yansımaya başladığını ifade eden Erbakan, "Büyük bir sinerji, enerji yakalandı. Bizim yaptırdığımız anketlerimiz oldu, bunlar yüzde 9 ila 10 oranında sonuçlar çıktı" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"PARTİMİZE GÖSTERİLEN İLGİLİ ANKETLERE DE YANSIMAYA BAŞLADI"

2023 Haziran ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yaptırdıkları anketlere değinen Erbakan, "Büyük bir manevi miras var bizim üzerimizde, Erbakan hocanın bize bıraktığı milli görüş. Bunun yansıması olarak gerçekten büyük bir ilgiye mazhar olduk. Anketlere de yansımaya başladı, biz bu oranların da üstünde olduğumuzu düşünüyoruz, bunun da sebepleri var. Büyük bir sinerji, enerji yakalandı. Bizim yaptırdığımız anketlerimiz oldu, bunlar yüzde 9 ila 10 oranında sonuçlar çıktı" diye konuştu.

Erbakan'ın açıklamalarından satır başları:

"6 Kasım'da kongre yapacağız. Allah gani gani rahmet eylesin, Erbakan hocamız aktif olarak 50 sene siyasetin içerisinde yer aldı. Türkiye'nin milli görüşle yönetilmesi gerektiğini savundu. Türkiye 25 senedir milli görüşle yönetilmedi. Misyonumuz milli görüş. 89 ve 94'te belediyelerde yapılan efsane hizmetler, dar gelirlinin aldığı payın artırıldığı, maaş zamlarının artışları. Bu hizmetleri yeniden Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Milletimizi, ülkemizi felaketlerden kurtarmak istiyoruz.

Yönetimde adalet, yargıda adalet milli görüşün temel hedefleri. 4 seneye yakın bir zaman geçti partimizin kurulduğu günden beri. 900'den fazla aktif teşkilatımız, ilk büyük kongremize 50 bine yakın insan katıldı. Yine Ankara Arena'da kongre yapacağız. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Sonra seçim süreci başlayacak.

"SAADET PARTİSİ İLE FARKINIZ NE?"

Saadet Partisi'nin şuandaki pozisyonu, 6'lı masa içerisinde olması. O masada eskiden AK Parti içerisinde olan kişiler var, 20 senedir bu partinin içindelerdi. Şimdi Türkiye'nin bu noktaya geldiğini söylüyorsunuz, bunda sizin de payınız var. Şimdi Saadet Partisi bunlarla birlikte. Bir yandan CHP var. 6'lı masa ne diyor, başa geldiğimizde ilk İstanbul Sözleşmesini geri getirmek. Kadının erkek gibi kadının erkek gibi davranmasının adımlarının atılması. İmzanın çekilmesini biz yerinde bulduk. Namus kavramını ortadan kaldıracağız diyorlar. Bu yapı içerisinde yer alan bir parti milli görüşü temsil edebilir mi?

"SİZ CHP'NİN AÇIKLARINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORSUNUZ"

Milli görüşü temsil ettiği söylenemez. 6'lı masanın İslam Birliği gibi bir derdi yok, Avrupa Birliği gibi bir derdi var. Şimdi diyorlar da Erbakan hoca da CHP ile koalisyon yaptı. O koalisyon döneminde en büyük manevi atılımlar yapıldı. Bu Erbakan hocanın koalisyonları ile bu seçim ittifakları aynı şey değil. Şimdi siz CHP'nin açıklarını kapatmaya çalışıyorsunuz. Hiç milletvekili çıkaramadıkları yerde vekil çıkarttılar.

"BİZ EN BAŞTA BU GİDİŞİ GÖRDÜK"

Parti sözcüsü veya milletvekilleri çıkıyorlar, 4-6 yaş çocukları Kur'an dersi olmaz diyorlar, LGBT'ye destek vereceğiz diyorlar. Saadet Partisi de çıkıp bunlara karşı çıksın, CHP'yi uyarsın. Bu yanlıştan dönün yoksa biz bu masada yokuz demek yerine ilçe başkanını görevden alıyorlar.

Partiyi ilk kurduğumuzda bizi Saadet'ten sanarak bize de tepki gösterdiler. Bizi artık karıştırmıyorlar ama halkın Saadet Partisi'ne tepkilerini görüyoruz. Biz en başta bu gidişi gördük. İstikametle ilgili çok ciddi problemleri var."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Necmettin Erbakan Fatih Erbakan Haberler

500

Yorumlar (15)

YazıYORUM:

Asla ve kat'a mümkün değil. % 3 aşamazlar. Diyelimki % 9 oldu ne yapacak...! İktidar olacak mı.?

57
74
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

herkes kendini anketlerde üst sıralarda gösteriyor hiç kimse ayranım ekşi demiyor seçimlere kadar kimsenin ağzı durmayacak bol bol işkembeden atacaklar neticeyi halk belirleyecek taraflı anket şiketleri değil

85
22
yanıtYanıtla
Şeref Ünlü:

YENİDEN REFAH PARTISI İKTİDAR I geliyor Allah'ın izniyle

61
43
yanıtYanıtla
Fatih Kopuk:

akebeye oy attık surilerle beraber gönderelim

59
42
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

katılıyorum.baskan.hıc bır partıye oy vermeyen bırı olarak soyluyorum ılk oyum senındır

61
39
yanıtYanıtla
ismail bey :

Zengini hayırsız evlat, memuru süslü avrat, siyasetçiyide kuru inat batırır... Kendinizi kandırmayın, paranızı çöpe atmayın...

39
51
yanıtYanıtla
ekrem celebi :

kardes bu kadar bılgın varsa soylermısın fakırı ne zengın eder

yanıt30
yanıt11
gunay yanug:

ya bi git krallık gibi siyaset yapıyonuz. akp chp mhp ip hepsi aynı ve rezilce

17
31
yanıtYanıtla
bekir yapici:

bir düsünelim niye acaba avrupada bu kadar cok siyasi anket yapan firma yok niye medyada secmenin algisina dönük yalan yanlis haberler dezenfermasyon hile hurda yok dersiniz avrupali bizden daha bilgilli bilincli oldugu icinmi yoksa bizdeki gibi fanatik liderci ve partici olmadiklari veya daha dürüst olduklari icinmi karari siz verin.

34
11
yanıtYanıtla
Hüseyin Öztürk:

De yürü git işine fatih. Senin yüzde 9, yüzde 10 oy alabilmen için daha coooook uzun seneler debelenmen lazım. Alacağın oy en fazla 0,3-0,5 civarında oydur. Seni kandırmışlar evlat

7
11
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title