Haberler

EYT'ye ilişkin kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda

Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle çalışmalarına ara veren TBMM yeniden açılırken, ilk gündem maddesi milyonların merakla beklediği EYT düzenlemesi oldu. TBMM Genel Kurulu'nda EYT'ye lişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlandı.

TBMM Genel Kurulunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar ( Eyt ) düzenlemesine ilişkin kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Genel Kurulda, AK Parti'nin gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi.

MECLİS'TE EYT GÖRÜŞMELERİ BAŞLADI

Buna göre, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ( Eyt ) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, gündemin ilk sırasına alınarak görüşmelerine başlandı.

DİĞER KANUN TEKLİFLERİ DE MECLİS GÜNDEMİNDE

Öneriyle, Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ön sıralarına alındı. Genel Kurulda, Eyt'ye ilişkin kanun teklifinin tümü üzerindeki görüşmeler devam ediyor.

EYT KİMLERİ KAPSIYOR?

8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanlar EYT kapsamına giriyor. Bu tarihten sonra hizmet başlangıcı olanlar ise düzenlemeden yararlanamayacak. 1999 öncesi işe girişi olanlardan kadınlar için 5 bin prim günü ve 20 yıl sigortalılık süresi, erkekler için 5 bin prim günü ve 25 yıl sigortalılık süresi gerekiyor.

Kaynak: AA / Politika

Tbmm Genel Kurulu Kahramanmaraş EYT Politika Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title