Haberler

Eski Liberal Demokrat Parti lideri Cem Toker, Haberler.com'da yerel seçim sonuçlarını yorumladı

Güncelleme:

Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarını Haberler.com'a değerlendirdi. Toker, "Sonuçların tamamı şaşırttı, kimse bu kadar fark beklemiyordu. Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesi lazım. Şu durum başka partide olsa genel başkan istifaya davet edilir." ifadelerini kullandı.

Sonuçları heyecanla takip edilen 31 Mart yerel seçimi değerlendirmek üzere Haberler.com'a konuk olan Eski Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, önemli açıklamalarda bulundu.

"SONUÇLARIN TAMAMI ŞAŞIRTTI"

Sürpriz seçim haritası hakkında yorum yapan Toker, "Sonuçların tamamı şaşırttı, kimse bu kadar fark beklemiyordu. Erdoğan'ın mental yorgunluğu, Erdoğan'da masal kalmadı. AKP'nin seçmene yönelik hikayeleri bitti." dedi.

"MEVCUT DURUMDA ERKEN SEÇİM GÖRMÜYORUM"

Yerel seçimlerde CHP'nin başarısı üzerinden bir erken genel seçim ihtimalini de değerlendiren Toker, "Erken seçim sözü bize parlamenter sistemde kalan bir alışkanlık, mevcut durumda erken seçim görmüyorum. 10 ay önce seçilmiş bir meclis erken seçim kararı alamaz." ifadelerini kullandı.

Eski Liberal Demokrat Parti lideri Cem Toker, Haberler.com'da yerel seçim sonuçlarını yorumladı

"ERDOĞAN İSTİFA ETMELİ"

"Cumhurbaşkanı'nın istifa etmesi lazım" diyen Toker, "Şu durum başka partide olsa genel başkan istifaya davet edilir. AK Parti'nin kendini istifaya davet etmesi lazım." dedi.

Toker, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Ben sadece duyumlardan gidiyorum, Adıyaman'ın kaybedildiğini duydum, o beni şaşırttı. Geneldeki sonucu beni şaşırttı. Bu krediyi muhalefetin iyi kullanabilmesi lazım. 2028'e doğru bir ipte kaç cambaz yürüyecek ona bakacağız. İmamoğlu'na mı, Mansur'a mı, Özgür Özel'e mi? Bu akşam ki sonuçlardan sonra bazı marjinal partiler geleceklerini sürdürmeyecekler 'Gelecek, Deva, Memleket belki İYİ Parti' Türk siyasetinde merkez sağ boşluğu devam ediyor. 4 sene içerisinde bir merkez sağ parti kurulma girişimi olabilir."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Cem Toker Gündem Politika Haberler

500

Yorumlar (3)

sade vatandaş:

bize parti değil kul millet yetim hakkı yemeyen milletin malını çalıp çırpıp israf etmeyen eşe dosta yandaşa peşkeş çekmeyen ahlaklı dürüst adaletli yöneticiler lazım bize adaletten dürüstten yana olan hırsızlara soygunculara itibar etmeyen dürüst ahlaklı yurttaşlar lazım

25
0
yanıtYanıtla
Yasar Unal:

Masal kısmı önemli. Ne kadar masal anlatırsanız anlatın aç karnına uyuyamıyor insanlar.

7
0
yanıtYanıtla
Sinan Çağlar:

O dediğin ancak iyi partide olduğu gibi seninki gibi dandik partilerde olur iktidar partisinde değil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title