Haberler

"Eski bakanların elini sıktım" diyen İmamoğlu, duyduklarını paylaştı: Fısıltıyla Erdoğan'ı anlattılar

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anma etkinliğinde yaşadığı bir diyaloğu anlattı. "7-8 eski bakanın elini sıktım. Ayaküstü Anavatan Partili bakanların fısıldamalarını dinledim." diyen İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İBB Başkanı iken bakanlarla yaptığı konuşmalara dair notlar dinlediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3 yıldır hükümet kanadından gelen engelleme girişimleri ile mücadele ettiğini belirtip konu hakkındaki görüşlerini paylaştı.

"TOPAL ÖRDEK İLAN EDİLDİM"

İktidarın İBB'nin işleyişini zorlaştırdığını düşünen İmamoğlu, "Kanunla sabitlenmiş bir sürecin merkezi yönetimin vermek zorunda olduğu, sadece İstanbul'a değil ki Türkiye'de bine yakın yerel yönetime aktarılan kaynak kanunla belli. Sisteme geliyor, tıkır tıkır sistemden dağılıyor. Allah'tan bu kanunlar yapıldı. Bunun önüne henüz geçilemedi. Bu bile engelleme zihniyeti. En yetkili ağızdan 'topal ördek' ilan edildim. Bunu kendisine felsefe edinmiş İstanbul'da bazı siyasi aktörler doğdu. İmamoğlu'na bir engelleme yapan ya da ona laf yetiştiren, laf çakan, hatta hakaret eden kendi saflarında apolet takmış gibi ödül almış gibi davranışlara büründüler." dedi.

"AYAKÜSTÜ BAKANLARIN FISILDAMALARINI DİNLEDİM"

Sözcü'den Özlem Güvenli'ye konuşan İBB Başkanı, İBB'nin el konulan mülkleri hakkında bilgi verirken ilginç bir de olay anlattı. İmamoğlu, "Hidiv Kasrı örneğin. Hidiv Kasrı'nın İBB'nin elinden nasıl alırsınız? Hidiv Kasrı'nın varisi torunu90 yaşında. Mısır'dan kalkıp ziyarete geldi bastonuyla. 'Nasıl alırlar, 1940'lı yıllarda ben sattım onu İBB'ye. Ve parasını aldım' dedi. Bu o kötü aklın yürüttüğü iş ve işlemler. Buraya Turgut Özal'ın anmasından geldim. 7-8 eski bakanın elini sıktım. 3 bakanın tek tek fısıldadığı şey neydi biliyor musunuz? "Sayın cumhurbaşkanı İBB başkanıyken 'İSKİ ile ilgili bir konu var, sizi ziyarete geleceğim' dediğinde, 'Ne ziyareti, suyun izninin ziyareti mi olur?' deyip imzalayıp yolladım" dedi bir tanesi. Bir tanesi 'Bu nasıl bir akıl, bizim hiç aklımıza gelmezdi bu işler, ben bir imza ile ödemesinin onayını verdim. Bir imza ile hazine onayını verdim' dedi. Ayaküstü Anavatan Partili bakanların fısıldamalarını dinledim." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu Turgut Özal Haberler

500

Yorumlar (26)

watercity AHISKALI:

Sayın başkan kredi limitini aşmışsın, sana nasıl kredi vverilir. Kredi kartım limitini aşınca kullanamıyorum.. Tabii ki sende kullanma hakkın yoktur.. Beceriksizliğine bahane uydurma. Seçimde döz verdiklerinin hangisini ysptın.

110
51
yanıtYanıtla
watercity AHISKALI:

Sen ancak tstil, kayak, balık yemeyi, fış güçlerle gizli saklı buluşmayı bilşrsin.. Unutma: GİZLİ ÖĞÜR ALAN EŞKERE KUNNAR derler. Bizim oralarda.

94
64
yanıtYanıtla
Sadık:

Ammada şişirdiniz şu Adamı.

103
29
yanıtYanıtla
ANIL:

o kadar eskiye gitmeye gerek yok sen birazda kendi verdiğin seçim vaadlerini dinleseydin keşke.

95
30
yanıtYanıtla
karabey:

Suyun olmadı zamanlardan bahsediyorlar herhalde eski bakanlar tankerlerle su getirme evraklarını onaylıyorlardı herhalde

109
14
yanıtYanıtla
ekser sert:

Milleti dinlemeye gitmiş ??

92
23
yanıtYanıtla
mevlüt Altın:

İstanbula su getirme projen var da imzalanma dı mı. işin gücün palavra. İcraat üret laf üretme

65
27
yanıtYanıtla
Bilir Kişi:

Yahu ekrem başgan, o kadar kredi aldın çektin ettin içeriden dışarıdan. Bu paralar nerede? Bunları anlatsana ilk önce sen. Hangi icraatlerin var istanbul halkının yararına olan? bunları anlat hadi. şunu şunu çözdüm de mesela anlat bilgilensin vatandaş ta haydi.

62
21
yanıtYanıtla
Abdullah Aydemir:

ÇOCUK GİBİ AĞLAMAKTAN BAŞKA BİŞEY BİLMİYOR YA.

yanıt27
yanıt2
mahmut kemal :

Bu adamın doğru yaptığı 1 tane iş bilen var mı

66
16
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title