Haberler

CHP'de Esenyurt krizi! Belediye Başkanı seçilen Ahmet Özer, eski yönetimi eleştirdi: Boş kasa ile devraldık

Güncelleme:

Yerel seçimde CHP'den Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Özer göreve başladıktan sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla eski yönetime tepki gösterdi. Özer, belediyeyi boş bir kasa ile aldıklarını ifade ederek, "Eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Biz 'kimsenin ekmeği ile oynamayacağız' sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir" dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP'den Esenyurt Belediye Başkanlığı'na seçilen Ahmet Özer göreve başladıktan sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özer, "Eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt'umuza zarar vermektedir. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır" dedi.

Yerel seçimlerin ardından Esenyurt'ta yeni bir tartışma başladı. 2019'da Kemal Deniz Bozkurt ile Esenyurt Belediyesi'ni kazanan CHP, 2024'te Ahmet Özer'i aday gösterdi. Seçimlerde en çok oyu alan Ahmet Özer, Esenyurt Belediye Başkanı seçildi. Mazbatasını alıp göreve başlayan Özer, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla eski yönetime sert sözlerle yüklendi.

"ESKİ BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN İHTİYAÇ DIŞI İŞE ALIMLAR YAPILDI"

Ahmet Özer'in sosyal medya paylaşımında, "Seçim sürecindeki başarı ivmemiz görüldükten sonra eski belediye başkanı tarafından halkçı belediyecilik anlayışımıza aykırı bir şekilde, hızla ihtiyaç dışı işe alımlar başlatılmıştır. Öyle ki bu etik ve işe uygun olmayan alımlar seçim sonuçlarının belli olduğu 31 Mart'tan sonra da devam etmiştir. Değerli Esenyurt halkı; biz seçim öncesi verdiğimiz 'kimsenin ekmeği ile oynamayacağız' sözümüzün arkasındayız. Ancak bu kasıtlı durum kesinlikle bu kapsam içinde değildir" ifadeleri yer aldı.

Esenyurt'un yeni belediye başkanından eski yönetime eleştiri: Boş kasa ile devraldık

"BELEDİYEYİ BOŞ KASA İLE DEVRALDIK"

Başkan Ahmet Özer, "Bilinmelidir ki bu girişim iyi niyetten uzaktır, boş bir kasa ile devraldığımız belediyemize ve Esenyurt'umuza zarar vermektedir. Kasıtlı bir anlayışla alınan bu yeni işe alımlar yeni yönetimi zora sokmak için atılmış bir adımdır. Dolayısıyla usûl ve esasa uygun olmayan bir anlayışla işe alınanların iş akdi hukuka uygun olarak feshedilmek zorunda kalınmıştır. Ancak belirtmek isteriz ki ihtiyaç olduğu takdirde belediye başkanlığımızca yeni alımlar yapılacaktır" dedi.

Esenyurt'un yeni belediye başkanından eski yönetime eleştiri: Boş kasa ile devraldık

ÖNCE ELEŞTİRDİ SONRA TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan Ahmet Özer,devir teslim töreni sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Önceki dönem Belediye Başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt'a, bugüne kadar Esenyurt'a olan katkıları için teşekkür ediyorum. Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Özgür Karabat ve İlçe Başkanımız Sayın Hüseyin Ergin ile devir teslim törenimizde bir aradaydık. Şimdi, içimizin umutla dolduğu anları birlikte yaşayacağız. Daha yaşanabilir daha güzel bir şehir için çalışmaya hazırız. Esenyurt'umuzu geleceğe hazırlayacak güzel projelere imza atmak üzere yola çıktık. Yeni dönemle birlikte daha adil daha katılımcı daha ulaşılabilir ve daha eşit bir Esenyurt için hep birlikte çok çalışacağız sevgili komşularım! Nice güzel günlerde buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullanmıştı.

Esenyurt'un yeni belediye başkanından eski yönetime eleştiri: Boş kasa ile devraldık

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Belediye Başkanlığı Sosyal Medya Ahmet Özer Esenyurt Politika Haberler

500

Yorumlar (20)

duyarlı vatandaş:

Belediyelerde tek değil her kurumda maalesef çok ihtiyaç dışı kadrolu eleman vardır. Bunu herkes bilir. İşin tuhafı herkesin işine de gelir. Acı ama gerçek …

131
7
yanıtYanıtla
Hacı Şembeki:

CHP ....chp yi şikayet ediyor ...Suçlu hükumet...

yanıt1
yanıt0
Namik Ayyilmaz:

Bu chp hep agliyor Kim kime dolu kasa verir be adam Bunlar işin hep bahanesi

44
62
yanıtYanıtla
Ahmet Yaşlı:

Hayirli olsun başkanım Allah utandırmasın

61
38
yanıtYanıtla
Cengiz Tüzüner:

Eski başkan da CHP'li... Sor bakalım ne yapmış? Bizi de aldı bi merak şimdi..

51
10
yanıtYanıtla
Cüneyt Özbay:

ya bişe diyimmi arkadaşlar onların icinde gerçekten işe girmek için viyerlerde gözüken gözükme zorununlulugu dyan arkadaslarimiz kafalarimiz var fazladır haklisinizdir gerekirse bellidir özel ekipler kurup gerçekten işini yapan birileriyse işlerine devam etmelri benim görüşüm en dohru olan olucaktir saygılar ??

2
10
yanıtYanıtla
İnanç Akçay:

Derdini anlatabilsen birde neler anlatacaksın belki de...

yanıt19
yanıt6
Salim:

Kardeş Acaba Siz Hangi Dilde Ne Anlatmaya Çalışıyorsunuz.Bence Yorum Yazmak İçin Zorlamayın Kendinizi

yanıt4
yanıt1
YASİN TURCAN:

Şimdi bu adam birde oymu kullanmış oldu! Öyleyse vay ülkemin haline. Yeterlilik aranmalı sınava tabi tutulmalı, neymi milliyetçilik, halkçılık, ve akıl 3 esas kriteri geçemeyenler oy kullanma hakkı elde edememeli net ancak öyle ileri muvaffak oluruz. Düşman içimizde arkadaş dışarda aramayalım.

yanıt2
yanıt1
İbrahim Coşkun:

CHP borçlu devrediyordu ya en azından borçsuz

3
7
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title