Haberler

Erdoğan'ın Netanyahu'yu Hitler'e benzetmesi İsrail'i küplere bindirdi: Büyükelçi Türkiye'ye geri dönmeyecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı bir etkinlikte Binyamin Netanyahu'yu Adolf Hitler'e benzetmesi İsrail'i kızdırdı. Haaretz gazetesinin haberine göre İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen "Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" dedi.

7 Ekim'den bu yana Gazze'yi kan gölüne çeviren ve 21 binden fazla Filistinliyi katleden İsrail'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada Başbakan Binyamin Netanyahu'yu da Adolf Hitler'e benzetti. Erdoğan'ın yaptığı benzetme Tel Aviv yönetimini küplere bindirirken, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen yaptığı açıklamayla büyükelçilerin Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğu sürece Türkiye'ye geri dönmeyeceklerini söyledi.

İSRAİL İLE TÜRKİYE ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIYOR

7 Ekim'den hemen öncesinde ilişkilerde normalleşme sürecine girmiş olan ve yıllar sonra karşılıklı büyükelçi atayan Türkiye ile İsrail arasında Gazze'deki savaş nedeniyle yeniden patlak veren gerilim derinleşiyor.

DIŞİŞLERİ BAKANI COHEN'DEN DİPLOMATİK REST

İsrail'e karşı eleştirilerinin tonunu son haftalarda yükselten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Yahudi Soykırımı'nın mimarı Nazi Almanyası lideri Adolf Hitler'e benzetmesi sonrasında, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den diplomatik bir rest geldi.

"BÜYÜKELÇİLERİMİZ TÜRKİYE'YE GERİ DÖNMEYECEK"

Haaretz gazetesinin haberine göre Cohen,"Erdoğan Türkiye cumhurbaşkanı olduğu müddetçe büyükelçilerimiz Türkiye'ye geri dönmeyecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün katıldığı bir etkinlikte "Sizin Hitler'den ne farkınız var ya. Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan'ın sözlerine sosyal medyadan yanıt veren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise "Erdoğan, bize ahlak dersi verebilecek son kişidir" demişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Adolf Hitler Haaretz Türkiye İsrail Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

golebicemarti golebicemarti:

Bundan 20 sene önce Güneydoğudaki bütün olayların altında İsrail'in yattığını, bütün lojistik ve paranın İsrail tarafından karşılandığını, bir tek İsrail yapımı silah vermediklerini, kendi yapım silahları yakalandığında her şeyin ortaya çıkacağını söylediğimde bana komplo teorileri üretme diyorlardı. Türk Kurtuluş savaşı bir mucizeydi, Hamas'ın savaşı ise mucizeler ötesi bir savaş. Hamas'ın mücadelesine ancak şapka çıkarıyorum. (Karınca ile Fil savaşı misali.) Saygılarımla.

19
3
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

Bu laftan sonra İsrail büyük elçisi Dönerse şerefiszdir.. Ayrıca biz ülkemizde hiçbir siyonist ya da Yahudi görmek istemiyoruz.

16
2
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Fazze halkini selamliyoruz islam dunyasi olarak once elimizi ayagimizi bagladilar birbirimize dusurduler sonra kardesimize saldirdilar topraklarimizi elimizden aliyorlar herkes kendine ben ne yapiyorum diye dusunsun ayaga kalksin olay lokal bir olay degildir agaci devirmek icin damarlarini tek tek keserler duger damarlarin banane demesi uyutmadir

9
1
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Pkk isid el kaide bunlarin masasidir abd ve israil menseilidir binleece yildir baris icinde yasayan halklar kalkipta burbirine karsi bir gecede eline silah alıp canilesemez tipki ruandada katledilenler gibi daha hepsi bunlarin urunu hatta cematler bir kisim sozde tarikatlar insan haklari kuruluslari katliamcilar gelecek benim ulkeme insanlik ogretecek oylemi defedin gitsin hepsi ajan

9
0
yanıtYanıtla
Benim Kkk:

Pkk bunlardan ayri degilki ayni degirmenin suyu

8
0
yanıtYanıtla
Halil Kurdal:

Bu sadece Türk halkını kandırmaktır herkes biliyor ki çok büyük masonun hocaları var her yerde asıl tehlike bu zaten büyükelçilik bu kadar tehlikeli değildir

4
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title