Haberler

Emine Ülker Tarhan, Partisinin Mersin İl Başkanlığı'nı Açtı

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP’nin kendisi için geride kaldığını ifade ederek, "13 yıldır bir seçim hilesi ile karşı karşıya kaldığımıza ben inanmıyorum.

Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, CHP'nin kendisi için geride kaldığını ifade ederek, "13 yıldır bir seçim hilesi ile karşı karşıya kaldığımıza ben inanmıyorum. Tek başına bu seçim mağlubiyetlerinin nedenleri olamaz. O yüzden asıl yapılması gereken 13 yıldır muhalefetin bu kısır döngüye neden çözüm bulmadığı, neden bir şey üretemediği ve halkı neden ikna edemediğinin bence tartışılması gerekir" dedi.

Genel Başkan Tarhan, Anadolu Partisi Mersin İl Başkanlığı'nın açılışına katıldı. Açılış öncesi Şehitliği ziyaret eden Tarhan, ardından parti otobüsü ile şehir turu attı. Ardından İl Başkanlığı'nın açılışını yapan Tarhan, istifasının ardından çalışmalara başladıklarını söyledi. Olağanüstü bir durumu gerçekleştirdiklerini ve 2 ay içinde inanılmaz bir performansla kurularak, seçime girmeye hak kazandıklarını belirten Tarhan, "Çok mutluyuz. Geçen Cumartesi seçime katılmaya hak kazandığımızı öğrendik. Hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bize ne dediler, "kuramazlar, olmadı kapatılacak bu parti" dediler ki adının Anadolu olmasından dolayı. Bu isim son derece birleştirici bir isimdir. İsminde Anadolu resminde Trakya olan bence birleşerek büyümeyi ifade eden bir partidir. Biz daha sonraki bir takım engelleme çabalarına karşın bu başarıyı yakaladık. Herkesin hevesi açıkçası kursağında kaldı. Bizim seçime de girmemizi istemiyorlardı. Şu anda o hakkı elde ettik mutluyuz. Seçime gireceğimiz için şaşırdılar ama asıl şaşıracakları gün bence 7 Haziran gecesi olacak. Bizim bir davamız ve hedefimiz var. Sıradan hadi biz bir parti kuralım diyerek yola çıkmış bir parti değiliz. Biz bir halk hareketiyiz. Biz hükümete de, bizi 13 yıldır köleliğe mahkum eden muhalefete de inanılmaz bir ders vereceğimizi düşünüyoruz 7 Haziran'da. Mersin'le ilgili sorunların çok iyi biliyorum. Çünkü ben burada doğdum, büyüdüm, sorunları çok iyi biliyorum. Bizim bir hedefimiz var. 4 ay boyunca gece ve gündüz çalışacağız ve o hedefe doğru yol alacağız" diye konuştu.

"CHP'DE ANTİDEMOKRATİK BİR YAPI VARDIR"

CHP'nin kendisi için geride kaldığını vurgulayan Tarhan, "Onla ilgili bir tartışma içine girmem. Ancak orada parti içi mücadele kanalları kapanmıştır. O yüzden de çok antidemokratik bir yapı vardır, yönetim anlayışı vardır. Onla mücadele etmek hem kişiliğim olarak bana uygun değildi hem de Türkiye'ye bir faydası olmayacaktı. Türkiye yeni bir yol açmak bunu örnekleri daha önce vardır. Bu ayrıca demokratik bir haktır, kendini ifade etme, ifade özgürlüğü. O yüzden gayet memnunum bulunduğum mekandan, ortamdan ve umutluyum. 13 yıldır bir seçim hilesi ile karşı karşıya kaldığımıza ben inanmıyorum, vardır muhakkak oluyordur. Ancak tek başına bu seçim mağlubiyetlerinin nedenleri olamaz. O yüzden asıl yapılması gereken 13 yıldır muhalefetin bu kısır döngüye neden çözüm bulmadığı, neden bir şey üretemediği ve halkı neden ikna edemediğinin bence tartışılması gerekir" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Emine Ülker Tarhan Anadolu Partisi Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

title