Haberler

"Bizim Gözümüz de, Gönlümüz de İstanbul'dadır"

Güncelleme:

4. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresine katılan Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bizim gözümüz de, gönlümüz de İstanbul'dadır." dedi.

MÜSİAD'ın düzenlediği "4. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi"ne katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bizim gözümüz de, gönlümüz de İstanbul'dadır" dedi.

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "4. Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi"ne Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, MÜSİAD Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Gençlik Kurulu Başkanı Faruk Akbal ile çok sayıda davetli katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Bakan Egemen Bağış, "Genç MÜSİAD'la biz önümüze bakıyoruz. Daha aydınlık daha müreffeh daha şeffaf daha demokratik hiç kimsenin hiçbir baskı altında olmadan kendi düşüncelerini rahatlıkla yaşatabilecekleri bir Türkiye'de farklılıkları zenginlik olarak gören bir Türkiye'de gerçekten emin adımlarla ilerliyoruz. Önümüz çok açık. Dün bu salonda tarihi bir günü daha yaşadık. İnşallah bizim medeniyetimizde ayrı bir yeri olan İstanbul'da Kadir Topbaş başkanımızla bir dönem daha devam ediyoruz. Kimileri varsın İstanbul'u Paris yapacağım iddiasıyla gevelesin. Ben bunu İstanbul'a bir hakaret kabul ederim. Bu iddia İstanbul'a hakarettir. Küçümsemektir, bizim mirasımıza hakarettir. Kimilerinin gözü Paris'te, Milan'da, Berlin'de olabilir. Ama bizim gözümüzde, gönlümüzde İstanbul'dadır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Pınarhisar ziyaretini değerlendiren Bakan Bağış, "Bir zamanlar şiir okuduğu için, ders kitaplarında olan bir şiiri okuduğu için hapsedildiği Pınarhisar'da o eski mahkum Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı olarak vatandaşlarımızla kucaklaşıyor. Gönlünün sizlerle olduğundan hiç şüpheniz olmasın. Gönlü sizlerle çünkü MÜSİAD'ın kendisi bir iddianın meydan okumanın neticesidir " diye konuştu.

"Biz molotoflu gençler değil, MÜSİAD'lı gençler görmek istiyoruz" sözlerini hatırlatan Egemen Bağış, "'MÜSİAD kurulduğu ilk günlerden bugüne kadar geçirdiği tecrübeyle çok farklı iddiaları hayata geçirmektedir. Geleceğin iş adamları, yöneticilerini yetiştirmek üzere kurulan Genç MÜSİAD'da partimizin kurulmuş olduğu günlerde kurulmasını ben çok anlamlı olarak değerlendiriyorum. 'Biz molotoflu gençler değil, MÜSİAD'lı gençler görmek istiyoruz' diyenleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum" şeklinde konuştu.

Vize muafiyeti sürecinde Türkiye'yi yokuşa sürenlerin yokuşta kaldığını ifade eden Bakan Bağış, "'Vatandaşlarımıza analarının ak sütü gibi helal olan vize muafiyeti içinde hep birlikte yıllarca çalıştık. Bu Türkiye'deki her iş adamının başarısıdır. Her iş adamları derneğinin başta MÜSİAD olmak üzere başarısıdır. Ekonomi Bakanımızın gittiği her toplantıda muadillerinin yüzüne vurmasının bir neticesidir. Bütün ilgili kurumlarımızın çabasının neticesidir. Ama şundan emin olun. Vize muafiyet sürecimizin mimari, bize diklenmeden dik durma talimatı veren ve sürecin her aşamasını bizzat yürüten Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır. Allah'ın izniyle biz vizeleri kaldırma konusunda vizeyi aldık. Bundan sonra birlikte çalışacağız. Bundan sonraki süreçte birlikte ter dökmemiz gerekecek. Ama artık Avrupalılarda bir şeyi görmeye başlıyorlar. Bu vize sürecinde bizi yokuşa sürenlerin yokuşta kaldığını hep beraber izliyoruz. Hep beraber görüyoruz. Hristiyan Demokrat bir Bavyera eski Başbakanının şu demeci vermesi çok düşündürücüdür: 'Eğer Türkiye önümüzdeki 15-20 yıl içerisinde Avrupa Birliği üyesi olmazsa Fransa Cumhurbaşkanı ile Almanya Şansölyesi dizlerinin üzerinde çökerek Türkiye'den üyelik konusunda yalvarma noktasına gelecekler. Buna şimdiden mani olalım' diyen biz değiliz. Bunu Avrupa'nın Enerji Komiseri Oettinger söyledi. İşte bu Türkiye'nin başarısının en güzel ispatıdır" değerlendirmelerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title