Haberler

Edp Lideri Halis: Nutuk Atarak Demokrat Olunmaz

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle düzenlediği toplantıyı protesto eden öğrencilere uygulanan müdahaleyi "kör bir şiddet" şeklinde değerlendirdi.

EDP Genel Başkanı Ziya Halis, Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle düzenlediği toplantıyı protesto eden öğrencilere uygulanan müdahaleyi "kör bir şiddet" şeklinde değerlendirdi. Halis, "Sadece nutuk atarak demokrat olunamayacağını Başbakan'ın öğrenmesi gerekiyor" dedi.

Halis, yaptığı yazılı açıklamada, 4 Aralık günü, üniversite öğrencilerinin kendilerine yakışan bir sorumluluk içinde hazırladıkları raporu Başbakan'ın rektörlerle yaptığı toplantıya sunmak istediğini ve bu sırada da oturma eylemi yaptığını ifade etti.

"Bu en doğal demokratik hakkın kullanılmasına bile tahammülü olmayan İstanbul polisinin yanıtı ise kör bir şiddetti" diyen Halis, "Öğrencilerin üzerine gaz sıkan, gazın ve copun etkisiyle yerlerde kıvranan gençlere o durumdayken saldırarak çenelerini kıran ve hamile bir kadının bebeğini kaybetmesine neden olan saldırı emrini veren polis müdürleri, onların amirleri ve şiddeti uygulayanlar yaşananların temel sorumlularıdırlar" dedi.

AKP iktidarı, bu şiddetin planlayıcıları ve uygulayıcılarını ortaya çıkartmak için yetkili kurullarını harekete geçirmediği takdirde "polisin bu cüreti nereden aldığının bir kez daha anlaşılacağını" belirten Halis, şunları kaydetti:

"İktidarın demokratik haklarını kullanma kararlılığındaki gençlere bakışı kimse için sır değildir. Başbakanı bir üniversitede protesto eden on sekiz üniversiteli gencin 1 yıl 3 ay ceza almasının üzerinden henüz iki hafta bile geçmemişken şimdi de bu şiddet gösterisi Sadece nutuk atarak demokrat olunamayacağını Başbakan'ın öğrenmesi gerekiyor.

Eşitlik ve Demokrasi Partisi olarak gençlerimizi iktidarın baskı ve yıldırma politikaları karşısında yalnız bırakmayacağız. Üniversiteler onlarla özgürleşecektir!" (ANKA)

(HM/ÖZK)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title