Haberler

Edirne Halkı Türk Bayrağı Asmaya Davet Edildi

Güncelleme:

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun 100. yılında tüm Edirne halkını evlerine ve işyerlerine Türk Bayrağı asmaya davet etti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Türkiye Cumhuriyeti'nin Kuruluşu'nun 100. yılında tüm Edirne halkını evlerine ve işyerlerine Türk Bayrağı asmaya davet etti. Gürkan, "Haydi Edirnem, cumhuriyetimizin 100. yılında tek yürek olalım, evlerimizi ve işyerlerimizi ay-yıldızlı Türk Bayrağı ile donatalım. 100. yıl coşkusunu hep birlikte yaşayalım. Vatandaşlarımız ay-yıldızlı Türk Bayrağımızı, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'ndan temin edebilir" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Cumhuriyetin 100. yılında Edirne halkına önemli bir çağrıda bulundu. Türkiye'nin aydınlık yüzü Edirne'de Cumhuriyetin 100. yılını büyük bir onur, heyecan ve gururla kutladıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Atatürk'ümüzün bize emanet ettiği, bizlere bıraktığı Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmaya, söz verdik, yemin ettik. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürk'ün yolu; bizim yolumuz Atatürk'ün devrimlerinin yolu; bizim yolumuz, Cumhuriyet'i ilelebet payidar kılma yolu…" diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Edirne'de Cumhuriyetin 100. yılında önemli bir tarihe tanıklık edeceklerini ve Edirneliler ile el ele, gönül gönüle Cumhuriyetin ikinci yüzyılına büyük bir umutla yürüyeceklerini ifade eden Gürkan, "Tüm Edirne halkını bu gurura, bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum. Haydi, Edirne'm evlerimizi ve işyerlerimizi ay-yıldızlı şanlı Türk Bayrağı ile donatalım. Edirne olarak Cumhuriyete, Atatürk'e yakışır bir şekilde bayramımızı hep beraber kutlayalım. Cumhuriyetten, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ümüzün yolundan ve izinden asla ve asla vazgeçmeyeceğimizi, bu topraklarda sonsuza kadar ay-yıldızlı bayrağımızın gururla dalgalanacağını bir kez daha tüm dünyaya gösterelim" dedi.

Gürkan, vatandaşların şanlı Türk Bayrağını, Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuvarı'ndan temin edebileceğini söyledi.

Kaynak: ANKA / Politika

Türkiye Cumhuriyeti Recep Gürkan Türkiye Edirne Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title