Haberler

DSP Genel Başkanı Masum Türker Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "4+4+4 düzenlemesine ilişkin, dün TBMM Başkanına mektup yazdım."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "4+4+4 düzenlemesine ilişkin, dün TBMM Başkanına mektup yazdım. Dedim ki 'ben parlamentoda değilim, partim parlamentoda değil. Kavga ediyorsunuz. Eleştirel baktım, içtüzüğe baktım. İçtüzük der ki, komisyonlar meclisin çalışma günlerinde çalışırlar. Aykırıdır bu" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, İhsan Doğramacı Vakfı Özel Bilkent İlköğretim Okulu'nda düzenlenen '6. Etkili Öğretim Uygulamaları Bahar Sempozyumu'na katıldı. Sempozyuma, Türker'in yanı sıra Eski Anayasa Mahkemesi Yekta Güngör Özden ve çeşitli illerden gelen ilköğretimde görevli öğretmenler katıldı. Türker, yaptığı konuşmada, "Etkili konuşma diye karşınıza gelen kişinin bu konuşmayla ilgili hem düşüncelerini paylaşırken hem de nasıl yapmamız gerektiği konusunda paylaşmaya çalışırken zaman zaman güncel

sorunları da nasıl anlatmamız gerektiğini vurgulamalı olarak göreceğiz" diye konuştu.

Bir öğretmenin, bir eğiticinin olmazsa olmaz taşıması gereken şeyin 'felsefe' olduğunu belirten Türker, her şeyin felsefesinin yapılması ve üzerinde düşünülmesi gerektiğini söyledi. 'Felsefenin olmadığı yerde biz kaybolmaya mahkumuz' diyen Türker, 'can sendromuyla' alakalı bir anısını konuklarla paylaştı. Türker, can sendromunun temel felsefesine ilişkin, "Bir şeyin imkansız olduğuna inanırsanız aklının bunun neden imkansız olduğunu size kanıtlamaya başlar. Bir şeyi yapabileceğinize inandığınızda aklınız

yapmak üzere çözümler kurmaya devam eder" dedi.

Bugün Hz. Ali'nin doğum günü olduğunu hatırlatan Türker, Hz. Ali'nin 'Bana bir kelime öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüyle öğretmenlerin önemine dikkati çekti.

"4+4+4 BU TOPLUMDA DÜŞÜNMEYEN BİR GENÇLİK YARATIR"

Türker, eğitimdeki 4+4+4 düzenlemesine ilişkin, konuşmasında şunları kaydetti:

"4+4+4 bu toplumda düşünmeyen sorgulamayan bir gençlik yaratır. Çeteler topluluğu oluşacak yeni feodal yapıda. Niçin? Çünkü çocuklarımız beraber okumayınca kültürleri farklı olacak. Davranışları farklı olacak. Sene 2001, muhalefet partisi bile bu işi eleştirmeyi bilmiyor. Eğitimi 60 aya düşürmek, ulusalcı olan herkesin istemesi gereken bir şey çünkü çocuğu 60 ay bir öğretmene teslim ediyorsun."

Türker, "4+4+4 düzenlemesi konusunda dün TBMM Başkanına mektup yazdım. Dedim ki 'ben parlamentoda değilim, partim parlamentoda değil. Kavga ediyorsunuz. Eleştirel baktım, iç tüzüğe baktım. İç tüzük der ki, komisyonlar meclisin çalışma günlerinde çalışırlar. Aykırıdır bu" şeklinde konuştu.

Mektubu 4 parti lideri ve Komisyon Başkanına da gönderdiğini belirten Türker, bu kararın geri çekilmesi gerektiğini anlattı. İkinci bir öneride bulduğunu kaydeden Türker, "7. maddeye kadar tartışın. 7. maddeye kadar komisyon geri çeksin. O maddeleri komisyon tekrar görüşsün. Tartışılmayan, eleştirilmeyen, paylaşılmayan hiçbir şey bu topluma mal edilemez" dedi.

Konferans sonrası DSP Genel Başkanı Türker'e bir plaket verildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Yekta Güngör Özden Anayasa Mahkemesi İhsan Doğramacı Masum Türker Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title