Haberler

DPÜ Senatosu Ortadoğu'da yaşanan şiddeti kınadı

Güncelleme:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu, Ortadoğu'da yaşanan şiddet olaylarını kınadığını açıkladı. Senato, uluslararası hukuka aykırı olarak sivil insanların zarar gördüğü bu sürecin bölgesel ve küresel barışı tehdit ettiğine dikkat çekti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu Ortadoğu'da yaşanan duruma ilişkin 3 dilde yayınladığı açıklamada, Filistin topraklarında yaşanan şiddet olaylarını kınadı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Senatosu tarafından 3 dilde yayınlanan duyuruda, Ortadoğu'da onlarca yıldır süren şiddet olaylarının, uluslararası hukuka aykırı olarak sivil insanların zarar gördüğü bölgesel ve küresel barışı tehdit eden kanlı bir sürece dönüştüğüne dikkat çekildi.

DPÜ Senatosunun duyurusunda, "Yaşanan olaylara uluslararası toplumun verdiği veya veremediği tepkiler endişemizi bir kat daha arttırmış, en kısa sürede bölgeye gelmesi gereken barış ve huzurun önünde nice engeller olduğunu ne yazık ki bir kez daha göstermiştir. Temel görevi insanlığa hizmet etmek olan bilim insanları olarak bizler, bölgeye kalıcı barışın Türkiye'nin yıllardır dile getirdiği 1967 sınırlarına riayet ederek başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'nin uluslararası alanda tanınması ve haklarına saygı gösterilmesiyle geleceğine inanmaktayız. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Cumhurbaşkanımızın, Dışişleri Bakanlığımızın bölgedeki barışı tesis etme çabalarını destekliyoruz. Gönül Coğrafyamızın içerisinde yer olan Filistin topraklarında yaşanan şiddet olaylarını kınıyor, çatışmanın taraflarını, savaş propagandası yapan devletleri ve uluslararası medyayı ülkemizin temel dış politikasını simgeleyen, " Yurtta Barış, Dünyada Barış" ilkesi etrafında birleşmeye davet ediyoruz" ifadelerine yer verildi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kütahya Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title