Haberler

Doğu Perinçek'ten Osman Kavala hakkındaki karara tepki: Hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa

Güncelleme:

Gezi Parkı davasında Osman Kavala hakkında ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmesine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten tepki geldi. Perinçek, "Gezi direnişine biz de katıldık, Osman Kavala'lar hükümetin düşürülmesini istemiyor, biz düşmesini istiyorduk, hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa" dedi.

Gezi Parkı davasında tutuklu yargılanan Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına verildi. Davada çıkan kararlara siyasi isimlerde tepkiler gelmeye devam ediyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Gezi Parkı davasında çıkan karara tepki gösterdi ve hakkında müebbet hapis cezası verilen Osman Kavala'ya destek çıktı.

"HADİ GELİN BENİ DE ALIN GÜCÜNÜZ YETİYORSA"

Bir televizyon programında canlı yayına katılan Perinçek, Gezi'ye kendisinin de katıldığı söyleyerek Osman Kavala'nın hükümetin düşürülmesini istemediğini öne sürdü. Perinçek "Gezi direnişine biz de katıldık, Osman Kavala'lar hükümetin düşürülmesini istemiyor, biz düşmesini istiyorduk, hadi gelin beni de alın gücünüz yetiyorsa" dedi. Perinçek açıklamasının devamında da "Gezi eylemleri hükümete karşı bir protesto eylemleridir. Biz orda hükümet istifa dedik. Hatta Kavala'lar 'hükümet istifa' fikrine katılmıyorlardı" ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMET İSTİFA ET DEMEK SUÇ DEĞİL"

Perinçek sözlerini şöyle sürdürdü:"Gezi eylemlerinde biz de varız. Hadi güçleri yetiyorsa yakama yapışsınlar. Sizler onun başındaydınız biz hapishaneydik ama.. Gezi hükümete karşı protesto eylemleri. Biz orada 'hükümet istifa' dedik. Kavalalar istifa fikrine katılmıyorlardı. Hükümet istifa denilebilir… Sayın Cumhurbaşkanımız o zaman başbakan olduğu dönemde BOP Eşbaşkanı olduğunu söylüyordu. Biz de ona istifa et diyorduk. BOP Eş Başkanı Türkiye'nin Cumhurbaşkanı ya da başbakanı olamaz. Türkiye'nin Anayasası'nda BOP Eş Başkanlığı diye bir kurum yok. Amerika'nın kurumlarından biri. Dolayısıyla hükümete istifa et demek tek başına suç değil bugün de yapılıyor gene suç değil. Ama biz Soros Vakfı ilişkisine karşıyız. Türk milletine karşı tavırlar bunlar. Ama suç başka bir şey siyasi hata başka. Suç Ceza Kanunu'nda tanımlanan eylemi işlemektir. Dolayısıyla başka suç tanımlarının kanıtı olduğu denildiği vakit deliller arasında anlamı olabilir. Ama tek başına suç oluşturan eylemler değil."

Kaynak: Haberler.com / Politika

Doğu Perinçek Osman Kavala Haberler

500

Yorumlar (28)

bekir yapici:

67 yasindayim durmadan fikir ve parti ismi degistiren bu adamin gercekte hangi fikri savundugunu hala anlamis degilim ruscumu solcumu koministmi markist leninist maocumu yoksa uluscumu belirsiz ne oldugu neyi savundugu belirsiz.

77
6
yanıtYanıtla
ali can:

bi adam 7 sinde ne ise 70 inde de o olurmuş buda 7 sine dönüyor büyünce düzelecek abisi

62
6
yanıtYanıtla
Adem Akkaya:

Tamam bunu da alın mantıklı

61
7
yanıtYanıtla
Kerem Oğuz:

Böyleleri kaaele almak aptallıktır

30
32
yanıtYanıtla
öncevatan :

Merak etme perinçek, Türkiye Cumhuriyetinin gücü her şeye yeter

51
10
yanıtYanıtla
Fakır:

seni şimdiye kadar almamaları büyük bir gaflet

45
8
yanıtYanıtla
ihtiyar:

Yaw toplumun vicdanı rahatttt bu kavala olayında

36
16
yanıtYanıtla
Hasan Sakallı:

Adam itiraf ediyor, meydan da okuyor. Hadi diyor. Devlet diyor, benide alın sıkıyorsa diyor. Devletimizin gücünü hafife alıyor

38
8
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Devlet öyle her meydan konuşana laf yetiiştirmez. yeri ve zamanı gelinmce noktayı koyar..

yanıt7
yanıt3
özgür :

Yahu bukelemun dahi bunun yaninda renksiz kalir nekadar fırıldak bu yahu

43
3
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title