Haberler

Dizi Gerçek Oluyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Böyle Bitmesin" dizisindeki gibi aile masasının 2014 yılında tüm Türkiye'de yaygınlaştıracaklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Böyle Bitmesin" dizisindeki gibi aile masasının 2014 yılında tüm Türkiye'de yaygınlaştıracaklarını söyledi. Şahin, boşananların yüzde 17'sinin eski eşiyle evlendiğini de açıkladı.

Çeşitli ziyaret ve açılışlar için Samsun'da gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Bakan Şahin'e çalışmalarında başarılar diledi.

AK Parti hükümetinin tarih yazdığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Önümüzdeki yerel seçime ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de başarılı geçirdiğimiz zaman dünya örneklerinde en uzun süren iktidarda kalmayı başarıp ve her seferinde oyunu arttırarak ve milli iradeyi arkasına alma gücüne sahip olan bir liderin, bir partinin ve bir hükümetin temsilcisi olarak tarih yazıyoruz. İçinde olduğumuz için çok farkında olmayabiliriz" dedi.

TRT'de yayınlanan 'Böyle Bitmesin' dizisindeki gibi aile masasının oluşturulması için çalıştıklarını ifade eden Bakan Şahin, "Biz Aile Bakanlığı olarak ailenin birliğinden ve beraberliğinden bir ve bütün olmasından çok önemsiyoruz. Onun için bilgi ve teknoloji çağında özellikle aile kurumunun bekleyen tehlikelere karşı güçlendirmemiz gerekiyor. Desteklememiz ve bu konuda rehabilite etmemiz gerekiyor. Aslında o dizide görülen şeyin gerçek manada biz şu anda onun pilot uygulamasını yapıyoruz. Önce aile konusuyla ilgili bütün politikalarımızı aile temelli yapıyoruz. Aile temelli çocuk politikası, aile temelli engelli politikası, aile temelli yaşlı politikası gibi. Çünkü insanoğlu doğumu ve yaratılışı itibariyle sosyal bir varlıktır. Kendi içinde maddi ve manevi ihtiyaçtan bir bütündür. Tek başına fiziki ihtiyaçlarını desteklediğimiz zaman onu hem kurumsal manada aile güçlü tutmanın mümkün değil hem de bu ihtiyaçlara bir bütün olarak bakmanız gerekiyor. O zamanda biz dedik ki, aile ile ilgili neye ihtiyaç var? Öncelikle evlilik öncesi eğitim başlattık. Belediyeler birliği ile bütün belediyelerimizde şu anda yaklaşık biz bütün Türkiye çapında bin 600 eğitici eğitimini yaptık. Eğitim modülümüzü oluşturduk. Eğitim ve aile iletişim, aile ve hukuk, aile ve sağlık gibi. Evlenecek çiftler belediyeye başvurduğu zaman biz kendi eğitimi eğitimimizi verdiğimiz zaman kişilerle bu çiftlerimizi eğitime alıyoruz ve ihtiyacı olan bilgileri veriyoruz. Çünkü boşanmada ilk 5 yıl çok önemli. Herhangi bir gün sorunla karşılaştığı zaman nasıl çözebileceği ile ilgili ona bir program veriyoruz. Her şeyi çözmeyebilir, bütün boşanmaları engelleyemeyebilir ama ilk karşılaştığı olayda yanlış karar vermesin diye onları bilgilendiriyoruz, daha dirençli ve daha rehabilite edici hale dönüştürüyoruz. Arkasından bu evlilik boyunca bu sisteme devam ederken boşanmalarla ilgili biz bir aile araştırması sonucunda TUİK verilerine göre baktık ve son 10 yılı taradık. 2001 yılında ekonomik kriz ile beraber boşanmaların çok yükseldiğini, 140 bine çıktığını gördük. 10 yıl boyunca ortalama bizim her yıl 600 bin civarında çiftimiz evleniyor. 100 bin ila 120 bin arası çiftimiz de ayrılıyor. Bunun yüzde 80'i yeniden evleniyor. Ama yüzde 17'si eski eşiyle evleniyor. Bunlar çok ciddi bir oran. Demek ki çok hızlı dağıtıp döküyoruz. Çok hızlı kırıp döküyoruz" diye konuştu.

"BÖYLE BİTMESİN" DİZİSİ GİBİ 2014 YILI BAŞINDA AİLE MASASI OLUŞTURULACAK

TUİK verilerinden sonra bir çalışma başlattıklarını belirten Bakan Şahin, "Bu çalışmayı 5 ilde 450 çift üzerinde başlattık. TRT'de yayınlanan 'Böyle Bitmesin' dizisindeki gibi verilen desteklerle 75 çiftin evliliğe devam etme kararı aldığını gördük. Şimdi bunu bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. İnşallah 2014 yılının başında bunu bütün Türkiye'de yaygınlaştıracağız. Çünkü bizimde gördüğümüz küçük küçük desteklerle evliliğin çok hızlı kurtarıldığını görüyoruz. İlla ayrılmak zorundaysalar bu da uzman raporuna göre oluşacak o zaman burada en az zararla özellikle çocuğu koruyacak şekilde ne yapılması gerektiğini onlara anlatacak şekilde süreci yöneteceğiz. Karı ve koca birbirisinin velisidir ve birbirinin tamamlayıcısıdır. Filimde olan işlerdeki kurumsal alt yapıyı hızlı bir şekilde oluşturuyoruz. İnşallah aile kurumunun çok güçlü bir şekilde yoluna devam edeceği ve güçlü, stratejik politikalar üretiyoruz" şeklinde konuştu.

Bakan Şahin, AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinin ardından Koza Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi ile Çocuk İzleme Merkezi'ni de ziyaret etti. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Böyle Bitmesin Fatma Şahin Türkiye Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title