Haberler

Diyarbakır'daki bulvara "Şeyh Sait" isminin verilmesi ortalığı karıştırdı! İYİ Partili isimden Bakan Yerlikaya'ya çağrı

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin şehirde yapılan bir bulvara "Şeyh Sait" ismini vermesi büyük tartışma yarattı. Karara Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Vatan Partisi sert tepki gösterirken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrı yapan eski İYİ Parti Milletvekili İsmail Koncuk "Devlete isyanı açık, ihaneti belgeli, Şeyh Sait' gibi bir hainin adını, bir bulvara vermek, alenen ihanetin tarafı olmaktır. Bu rezil durumu seyretmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır'da Silvan yolunu Elazığ yoluna bağlayacak olan 12 kilometre uzunluğundaki bulvara Şeyh Sait isminin verilmesi sosyal medyada infial yarattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya çağrı yapan 27. Dönem İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk "Devlete isyanı açık, ihaneti belgeli, Şeyh Sait' gibi bir hainin adını, bir bulvara vermek, alenen ihanetin tarafı olmaktır. Bu rezil durumu seyretmeyiniz" paylaşımında bulundu.

Diyarbakır'daki bulvara 'Şeyh Sait' isminin verilmesi ortalığı karıştırdı! İYİ Partili isimden Bakan Yerlikaya'ya çağrı

DİYARBAKIR'DA BULVARA "ŞEYH SAİT" İSMİNİN VERİLMESİ TEPKİ ÇEKTİ

Diyarbakır'da yapılan bulvara Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Şeyh Sait' isminin verilmesi tartışma yarattı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal medyadan yaptığı açıklamayla çevre yoluna, 'Şeyh Sait Bulvarı' isminin verildiğini duyurdu.

Diyarbakır'daki bulvara 'Şeyh Sait' isminin verilmesi ortalığı karıştırdı! İYİ Partili isimden Bakan Yerlikaya'ya çağrı

ÜMİT ÖZDAĞ: BİZ ZAMANI GELİNCE BULVARIN ADINI ZİYA GÖKALP YAPARIZ

Kararın açıklanmasından sonra peş peşe tepkiler geldi. Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ şunları ifade etti; "Diyarbakır belediyesine kayyum atanmıştı. Vali aynı zamanda belediye başkanı. Şimdi kayyum vali, Diyarbakır'da Şeyh Sait Bulvarı inşa ediyor. Hangi devlet kendisine karşı isyan etmiş, yüzlerce subayı, askeri ve sivil memuru katletmiş ve sonunda idama mahkum edilen bir vatan haininin ismini asıldığı şehirde inşa ettiği bulvara verir? Madem Şeyh Sait bulvarı yapacaktınız neden kayyum atadınız? HDP Bde yapardı Şeyh Sait bulvarını. Siz yapmaya devam edin. Biz zamanı gelince o bulvarın adını Diyarbakır'ın yiğit evladı Ziya Gökalp'in adını vereceğiz."

Diyarbakır'daki bulvara 'Şeyh Sait' isminin verilmesi ortalığı karıştırdı! İYİ Partili isimden Bakan Yerlikaya'ya çağrı

İYİ PARTİLİ VEKİLDEN BAKAN YERLİKAYA'YA ÇAĞRI: BU REZİLLİĞİ SEYRETMEYİN

27. dönem İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk ise şunları aktardı; "Devlete isyanı açık, ihaneti belgeli, Şeyh Sait' gibi bir hainin adını, bir bulvara vermek, alenen ihanetin tarafı olmaktır. İçişleri Bakanı Sn. Ali Yerlikaya bu rezil durumu seyretmeyiniz."

Diyarbakır'daki bulvara 'Şeyh Sait' isminin verilmesi ortalığı karıştırdı! İYİ Partili isimden Bakan Yerlikaya'ya çağrı

"PKK NE İSE ŞEYH SAİT ODUR"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır İl Başkanı Ferdi Tanhan, "İngiliz altınlarıyla vatanımızı bölmek isteyen, karanlıklarda bırakmak isteyen güçleri bizim kahramanımız olamaz. PKK ne ise Şeyh Sait odur. Şeyh Sait'in adı yollara verilirse, yoldan çıkılır. Bölücülük hortlar" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İçişleri Bakanı Zafer Partisi İsmail Koncuk Milletvekili Diyarbakır Ümit Özdağ İYİ Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

İbrahim Demirel:

Bende Atatürk isminden rahatsız oluyorum ama her yerde heykelini resimlerini ismini görüyorum. En başta o kalkmalı diye düşünüyorum.

364
386
yanıtYanıtla
mehmet:

ATATÜRKTEN RAHATSIZ OLUYORSAN. KURDUĞU DEVLETTE YAŞAMA. RESMİ OLAN PARAYI VE HARFLERİ KULLANMA. DRZÜ.

yanıt314
yanıt323
Mehmet Vatandaş:

Atatürk'ten rahatsız olanın kimliğinden şüphe ederim

yanıt272
yanıt284
İbrahim Demirel:

Bu topraklar ne senin nede senin Atam dediğin kişinin dir.. Bu topraklar zaten bin yıldır vardı. Cennet mekan ecdadım Osmanlı'nın bana mirasıdır. Biz burdayız ve bu topraklarda olmaya devam edeceğiz. Osmanlı'nın emanetine de sahip çıkacağız. Eğer sizler istemiyorsanız Edirne az ilerde istediğiniz yere gidebilirsiniz.

yanıt306
yanıt232
mardinli yiğit:

Ortalığı karıştırdığı falan yok, gayet güzel ve yerinde bir isim. Ne yapsaydılar, bozkurt türkeş falan mı koysaydılar ismini.. tebrikler Sayın Valim.

212
178
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

siz bilmem ne dersiniz üstad kadir mısırlıoğu hazretleri daha yakışır gibime geldi yoksa iskilipli atıf efendimi olsaydı pek te karar veremedim

yanıt83
yanıt88
mehmet kar:

Ziya Gökalp olmalı doğru demiş Ümit özdağ

111
208
yanıtYanıtla
Sktgdn:

Atatürk e karşı olan şeyh Sait gibi vatan hainidir,

191
117
yanıtYanıtla
Mldhat Caglar:

Osmanlinin idaresine saygimiz Sonsuz Velakin osmanlinin kaybettigi topraklarimizi vatanimiza Tekrar kazandiran ulu önderimiz Mustafa Kemal ve tüm silah arkadaslarina saygisizlik eden her kimse vatan hainidir ve nankördür

161
118
yanıtYanıtla
Ayhan Tufan:

KESİNLİKLE

yanıt7
yanıt1
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title