Haberler

Diyarbakır'da Nevruz Afişleri Toplatıldı

Güncelleme:

Diyarbakır'da reklam panolarındaki nevruz afişleri toplatıldı.

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Karaca, AA

muhabirine yaptığı açıklamada, Nevruz Tertip Komitesince hazırlanan el ilanları ile reklam panolarına asılan afişlerdeki bazı kelime ve şekillerin terör örgütünü çağrıştırdığı gerekçesiyle toplatılması yönünde karar aldıklarını söyledi.

Karaca, savcılık kararının Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne gönderildiğini

belirtti.

Kararın ardından kentin çeşitli noktalarında bulunan reklam panolarındaki

afişler toplatıldı.

VAN'DA DA 98 MOLOTOF YAKALANMIŞTI

Dün de Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları neticesinde Nevruz kutlamalarında başta devlet kurumları olmak üzere birçok noktada molotof kokteyli saldırıların düzenleneceği bilgisine ulaştı.

Bu kapsamda dün Süphan Mahallesi Süphan Caddesi 1. Sokak üzerinde T.K.'ya ait evin önündeki deprem çadırına yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonda çadır içerisinde kullanıma hazır 98 molotof bulundu.

Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası molotoflar incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Molotofların çadırın sahibi T.K.'nın, deprem sonrası ailesini de alarak İstanbul'a taşındığı öğrenildi.

Kaynak: AA / Politika

Ahmet Karaca Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title