Haberler

Dicle'den 'Sur' Açıklaması

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesi ve bölgede yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, diyalog olması durumunda sorunların çözüleceğini söyledi.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesi ve bölgede yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle, diyalog olması durumunda sorunların çözüleceğini söyledi.

DTK, HDP, DBP ve KJA tarafından, sokağa çıkma yasağının 86'ncı gününde Sur ilçesi ile bölgede yaşanan olaylara ilişkin basın toplantısı düzenlendi. DTK binasında düzenlenen toplantıya, Eş Başkan Hatip Dicle, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, HDP'li milletvekilleri ve partililer katıldı.

Toplantıda konuşan Dicle, Sur ilçesinde ve bölgede yaşananların 2014 Ağustos ayında Lice- Bingöl arasında yaşandığını belirterek, hendek sorunun o tarihte de yaşandığını kaydetti. Ancak devlet heyetinin bunu masaya getirmesi nedeniyle Abdullah Öcalan'ın heyet göndererek, durumu öğrenmek istemesi üzerine sorunun anlaşıldığını ileri süren Dicle, "Halk inisiyatifleriyle görüşmeler yapıldı. Nedeni ise Lice ve Bingöl'deki kalekol yapımlarıydı. Sonrasında bir mutabakata varıldı. Orayı yapmak isteyenler malzemelerini alarak çekildi. Sonrasında ise hendekler kapatıldı. Masaya gelindi, bu durumlar tartışıldı ve konuşuldu. Bir dizi görüşme sonrasında Cizre ve Silopi'de hendekler kazan gençler ikna edilecek ve operasyonlar duracaktı. Gençler de kazdıkları hendekleri kapattı. Bu iki örnek somuttur. Demek ki diyalog masası olduğunda görüşmeler sürdüğünde bu tür sorunlar rahatlıkla çözülür" dedi.

"İÇERİDE 150 SİVİL BULUNUYOR"

Devlet yetkililerinden aldıkları bilgilere göre 25'e yakın silahlı kişinin ve 150'e yakın sivilin içeride bulunduğunu ileri süren Dicle, şunları kaydetti:

"Anonslar yapılıyor siviller çekilsin şeklinde. Şimdi bu sivillerle telefonla irtibatı kuruluyor. Bazı aileler ayrılmış, o sırada çocukları içeride kaldı. Dönmek istediklerinde sırada ise içeri alınmadılar yasak ilan edilmişti. Orada bulunan bazı gençlerin ise ailesel bağları bulunuyor. Oradan bilgiler şu yöndedir. Biz burada bunları bırakmayacağız. Bir çare alınacaksa eğer ölümler olmadan alınmalıdır. Aksi takdirde biz buradan çıkmayacağız. Bazılarının oradaki ailelerin rehin alındığını söylüyor. Varsayalım rehin alındılar. Devletin bu durumda oradaki insanları öldürmesi hangi hukukta ve kanunda vardır." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Kamuran Yüksek Hatip Dicle Bingöl Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title