Haberler

BBP Lideri Destici: Sivas Belediye Başkanlığı BBP'ye Bırakılmalı

Güncelleme:

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti ile yapılan görüşmelerin devam ettiğini ve Cumhur İttifakı adaylarına destek sağlamak için Sivas belediye başkanlığının BBP'ye bırakılmasının önemli olduğunu belirtti. Ayrıca, sokak köpeklerinin kontrol altına alınması konusunda çözüm önerileri sundu ve CHP'nin DEM Partisi ile iş birliği yapmasını eleştirdi.

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, " Ak Parti'yle, parti heyetlerimiz arasındaki görüşmeler devam ediyor. Büyük Birlik Partisi tabanının tamamını, başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere Cumhur İttifakı adaylarının ortak adaylarının olduğu başka büyükşehirler olmak üzere diğer seçim çevrelerinde il belediye başkanlıklarında nasıl eksiksiz bir şekilde sandığa getirebiliriz ve Cumhur İttifakı adaylarına bu anlamda oy verdirip, büyük katkı sağlayabiliriz. Bunun için de Büyük Birlik Partisi tabanının, camianın motive edilmesi lazım. Bunu motive edecek şey de Sivas belediye başkanlığının Büyük Birlik Partisi'ne bırakılması olur" dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, düzenlediği toplantıda basın mensuplarıyla bir araya geldi. BBP lideri Destici, burada yaptığı açıklamada, bugüne kadar Büyük Birlik Partisi olarak devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin istiklalini, istikbalini ve birliği öne koyarak siyaset yaptıklarını söyledi.

Bundan sonra da siyasetlerine kararlı bir şekilde deva edeceklerini belirtti. 2023 yılında Türkiye'nin yaşadığı en önemli olaylardan birisinin de genel seçimler olduğunu ifade eden Destici, "Büyük Birlik Partisi olarak biliyorsunuz, Cumhur İttifakı çatısı altında seçimlere katıldık. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ikinci defa bu sistemde ikinci defa cumhurbaşkanı seçildi. Milletvekilliği seçimlerinde de biz biliyorsunuz dört parti cumhur ittifak çatısı altında kendi adaylarımızla seçime katıldık. ve tabii bu seçimleri parlamento seçimlerini de Cumhur İttifakı yine başarıyla bitirdi ve mecliste de çoğunluğunu sağladı. Tabii burada bizim bu seçimlerde parlamentoya girememiş olmamızda hem bizi üzdü hem tabanımızı üzdü hem de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de bir eksikliği de ortaya çıkardı. İnşallah çok çalışacağız. Cumhur İttifakı hassasiyetiyle hareket ediyoruz. AK Parti'yle, parti heyetlerimiz arasındaki görüşmeler devam ediyor. Bizim tabii şu an geldiğimiz noktada bizim elbette Sivas başta olmak üzere kendi adaylarımızla gireceğimiz iller ve ilçeler başta olmak üzere yine kendi adaylarımızla gireceğimiz ilçeler ve beldeler olacaktır. Ama diğer taraftan Cumhur İttifakıyla birlikte iş birliği içerisinde gireceğimiz iller, büyükşehirler ve ilçeler de olacaktır" diye konuştu.

'SİVAS'TA ADAYIMIZIN DESTEKLENMESİNDEN BÜYÜK MEMNUNİYET DUYARIZ'

Destici, yerel seçimlere ilişkin heyetler arası görüşmelerin devam ettiğini söyleyerek, "Belki bugünlerde Sayın Cumhurbaşkanımıza da bir görüşme gerçekleşebilir. Dolayısıyla da henüz tam olarak bu görüşmeler sonuçlanmış değil. Bunun için de hangi illerde iş birliği yapacağız, hangi ilçelerde biz kendi adaylarımızla gireceğiz ya da bizim partimizin adayları ortak aday olacak. ya da biz hangi illerde Cumhur İttifakı adaylarını ya da belediye başkanlıklarında Cumhur İttifakı adaylarını destekleyeceğiz. Bu şu anda tam olarak netleşmiş değil. Ama görüşmelerimiz devam ediyor ama ilkesel olarak bazı yerlerde birlikte girme konusunda başta büyükşehirler olmak üzere bir irade beyanı var. Sivas'ta adayımızın desteklenmesinden tabii bundan büyük memnuniyet duyarız. Böyle bir hani talebimiz zaten var. Yani bunu zaten gizlemiyoruz. Bunu açıkça da ifade ediyoruz. Şöyle ki, biz aslında bunu bir pazarlık unsuru falan da konuşmuyoruz. Yani biz Büyük Birlik Partisi 2009 yerel seçimlerde 900 bin oy almış. Bu 900 bin oyun 4'te bir yerde aday göstermesine rağmen almış. Biz bu 900 bin oyu ve diğer aday göstermediğimiz yerlerdeki oyları yani milyondan fazla oydan bahsediyoruz. Bu oyların tamamını yani Büyük Birlik Partisi tabanının tamamını, başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirler olmak üzere Cumhur İttifakı adaylarının ortak adaylarının olduğu başka büyükşehirler olmak üzere diğer seçim çevrelerinde il belediye başkanlıklarında nasıl eksiksiz bir şekilde sandığa getirebiliriz ve Cumhur İttifakı adaylarına bu anlamda oy verdirip, büyük katkı sağlayabiliriz. Bunun için de Büyük Birlik Partisi tabanının, camianın motive edilmesi lazım. Bunu motive edecek şey de Sivas belediye başkanlığının Büyük Birlik Partisi'ne bırakılması olur" dedi.

'HANGİ BELEDŞYE BİZE TESLİM EDİLİRSE, ORADA BİR TANE BAŞIBOŞ KÖPEK HİÇ KİMSE GÖREMEYECEK'

Destici, sokakların başı boş köpeklerden temizlenmesi gerektiğini ifade ederek, "Biz Büyük Birlik Partisi olarak bu konuyla ilgili ne yapabiliriz, nasıl bir teklifte bulunabiliriz? ya da halkımıza ne vaat edebiliriz? Bunu etraflı bir şekilde araştırdık. ve şunu gördük. Yani daha önce ne yapılmış bu konuyla ilgili? 1932 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk bir tamim yayınlamış. Bakın bu mesele ta o zamanında meselesiymiş. Önce mesela biz Sivas 2009'da Sivas belediyesini kazandığımızda 2009-2014 yılları arasında Sivas'ta yaklaşık arkadaşlarımız tespit ettiler. Bin 100 tane sokak köpeği tespit edildi. ve bunların tamamı için hayvan barınağı yapıldı. Tamamı hayvan barınağına konuldu. Ama o sayıya yetecek kadardı. Şimdi ben Sivas'a sordum. Sivas'ta şu anda 20 bine yakın sokak köpeğinden bahsediliyor. Peki bu kadar 20 bini nereye koyacaksın? Dolayısıyla da bunun bütün dünya çözümünü nasıl bulmuşsa, Atatürk nasıl bulmuşsa biz de aynı çözümü bulacağız. ve vatandaşlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı bu sokak köpeklerinden ve onların saldırılarından kurtaracağız. Aynen 2009-2014 yılları arası Sivas'ta yaptığımız gibi milletimiz hangi şehrin hangi ilçenin hangi beldenin belediyesini bize teslim ederse, belediyeyi aldıktan 1 ay sonra orada bir tane başıboş köpek hiç kimse göremeyecek. Evet. Bunun sözünü veriyoruz" ifadelerini kullandı.

'DEMİRTAŞ'A SELAM ÇAKABİLECEKLERİ Mİ, BUNU DA GÖRECEĞİZ'

CHP ile DEM Partisi'nin iş birliğinin uzun zamandır devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Her ne kadar DEM Partisi'nden farklı açıklamalar gelse de ben yine bu iş birliklerinin bu seçimde de devam edeceğine inanıyorum. ve bugünkü görüşmenin de tamamen yerel seçimlerde iş birliğine yönelik olduğunu düşünüyorum. Tabii Cumhuriyet Halk Partisi bu anlamda tehlikeli sularda yüzüyor. Yani bir taraftan 'Atatürk'ün partisiyiz' diyeceksiniz. Bir taraftan 'Cumhuriyetin bekçisi' diyeceksiniz. Ama öbür taraftan tek hedefleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkmak, milleti parçalamak, ülkeyi bölmek olan terör örgütünün partisi ile masaya oturacaksınız. El sıkışacaksınız. Bu kabul edilemez. Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren seçmenlerimizin buna tepki göstermesi lazım ama Cumhuriyet Halk Partisi tabii ikiyüzlü siyasetin Türkiye'deki temsilcisi. Bakın Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mevcut belediye başkanını açıkladılar. Bir ay önce Özgür Özel ne diyordu? 'Bu depremde merkezi hükümet kadar yerel yöneticilerin de yani belediyenin de sorumluluğu var' diyordu. Ama aday olarak açıkladılar. Ben Lütfü Savaş'ın şahsıyla ilgili bir şey söylemiyorum. CHP Genel Başkanı'nın dün söylediği ile bugün söylediğinin nasıl uyuşmadığını anlatmak için söylüyorum. Bakın Demirtaş mahkemedeki ifadesinde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Türkleri, işgalci olarak söyledi ve buna selam gönderiyorlar. Bakalım bundan sonra yine Türkleri işgalci olan gösteren Demirtaş'a selam çakabilecekleri mi, bunu da göreceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Büyük Birlik Partisi Belediye Başkanlığı Mustafa Destici AK Parti Sivas Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title