Haberler

Destici'den Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla ilgili açıklama: Devletin malına el uzatanların eli kırılmalı

Güncelleme:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, suç örgütü lideri Sedat Peker'in rüşvet iddialarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Destici, "Kamuoyunda dillendirilen bütün iddialarla ilgili hukuk gereğini yapmalı. Devletin malı deniz tanımına biz çok şiddetli bir şekilde karşıyız. Devletin malına kim el uzatmışsa o elin kırılması lazım" dedi.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici oldu. Suç örgütü lideri Sedat Peker'in paylaşımlarından ardından gündeme gelen rüşvet ve yolsuzluk iddialarına ilişkin konuşan Destici, duruşlarının net olduğunu belirterek "Biz ilkesel olarak bir duruş ortaya koyuyoruz kurulduğumuzdan beri. Biz her türlü, yolsuzluk, irtikap, rüşvet olabilir, yani gayri ahlaki olan bütün tutumların net bir şekilde karşısındayız" diye konuştu.

"DEVLETİN MALI DENİZ TANIMINA ÇOK ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KARŞIYIZ"

"Kamuoyunda dillendirilen bütün iddialarla ilgili hukuk gereğini yapmalı" diyen Destici sözlerine şöyle devam etti; "Burada gayri ahlaki bir durum varsa, birisi devletin malına el uzatmışsa, bir rüşvetle bir iş yapmışsa, bütün bunların araştırılmasını Büyük Birlik Partisi geçmişten bu yana savuna gelmiştir. Devletin malı deniz tanımına biz çok şiddetli bir şekilde karşıyız. Devletin malına kim el uzatmışsa o elin kırılması lazım.

"HAK EDENLERİN HAK ETTİĞİ CEZAYI ALMASI GEREKİR"

'Adalet mülkün temelidir' deniyor eğer adalet mülkün temeliyse, adaletin daha hızlı hareket etmesi, daha net bir şekilde bu soruşturmaların sonuçlanıp, hak edenlerin hak ettiği cezayı alması gerekir. Kamuoyunda dillendirilen iddialarla ilgili önce bir araştırma, soruşturma yapılır. Bu iddiaların altı araştırılır. Çünkü bu iddiaların bir kısmının da özellikle muhalefet tarafından, Millet İttifakı, altı masa ve onları destekleyen yandaş basın tarafından, iktidarı ve Cumhur İttifakı'nı yıpratmaya yönelik olduğunu da biliyoruz. Bunun siyasi bir amacının da olduğunu biliyoruz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Sedat Peker Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (14)

Ferhan Erol:

Sen Destici ye samimiyet dersi verecek bir insan değilsin olsan muhalefeti desteklemezsin Kimin bu ülkeye hizmet ettiği kimin malı götürdüğü ortada Ak parti her alanda Türkiye'yi 20 yılda 4 kat büyüttü bazı kalemlerde 10 kat 20 kat

59
241
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Halk son 5 yılda çektiği sıkıntıları, yapılan bazı iyi şeyler yüzünden unutsun! Artık yapamıyorlar görmüyor musunuz, insanlar her gün mağdur, hacılar hocalar hergün ekranlarda saçma sapan şeyler söyleyip duruyorlar.

yanıt53
yanıt8
Ferhan Erol:

Vatandaş yapamıyorlar değil şuan hükümete her alanda savaş açıldı içerde de dışarıda da asıl anlamayan algılayamayan sizlersiniz Devletimiz bir yol ayırımına girdi Ekonomik Askeri ve siyasi bağımsızlık Hala anlamıyormusunuz

yanıt8
yanıt43
Demir Acer :

kari kiza coluga cocuga sanatciya dis geciren cumhuriyet savcilari, hadi birazda rusvetcilere disinizi gecirin hadi kis kis goreve

190
31
yanıtYanıtla
Ahmet Ağa:

HARAM OLSUN

168
7
yanıtYanıtla
Haci Taştan:

Bu güne kadar gözlerin kapalı kulakların tıkalı ı gezdin sayın destici. Destek verdiğin ittifakın hiçmi birşey ini duymadın. Duyduysan gidip sormadınmı

133
26
yanıtYanıtla
Haluk Sezer:

Hepiniz aynı gemidesiniz kol kırılır yen içinde kalır.CHP veİYİ partilere soruyorum diğerlerini hiç sormucam Meclis lokantasında yediğiniz içtiğiniz nasıl boğazınızdan geçiyor bide diş implant meselesi var dokuzdan onikiye çıkarttınız ben birtanesini yaptıramıyorumda.

89
9
yanıtYanıtla
seyfullah aydın:

desticinin sözlerindeki samimiyete inanmıyorum bunu vurgulayarak üstüne basa basa çok önceden yapmalıydı bunlardan biri ittifak yaptıkları partiye sizin yaptıklarınızı biliyoruz ama chp iktidara gelmesin diye sizi destekliyoruz mealinde sosyal medyada yazı yazıp sonra sildi

88
9
yanıtYanıtla
Recep Narin:

Siyaset herkesin yapacağı iş değil örneği belli

74
15
yanıtYanıtla
Erkan Can :

bu ispatlı suçlamalar bakanlara hatta daha ilerilere kadar dayanıyorken bir kaç kurban seçip istifa ettirilir ve üstü kapatılır.

80
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title