Haberler

Demirtaş'tan, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na verdiği destek sonrası ilk paylaşım

Güncelleme:

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ'ın 2. turda desteklemek için Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşması sonrası gözler, HDP-Yeşil Sol Partisi'ne çevrildi. Partiler adına yapılan açıklamada "Tek seçenek iktidarı değiştirmektir" denilirken; tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise anlaşmadan 2 gün sonra attığı tweet'te "Artık bu işin üçüncü turu da yok! Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı seçimleri 2. turunda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini duyurdu. İki isim arasında bir de protokol imzalandı. 14 Mayısta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminin 1. turunda Millet İttifakı'nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen HDP-Yeşil Sol Partisi'nin ise bu noktada nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu.

"ERDOĞAN ASLA SEÇENEK DEĞİLDİR"

Dün partiler adına bir açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Hedef ayrımcılıktan arınmış, halkların yönetime katılabildiği, özgür, demokratik ve adaletli bir rejim inşa etmektir. Bu yüzden Erdoğan bizler açısından asla bir seçenek değildir ve tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir" dedi. Bu açıklama HDP'nin gönüllü olmasa da Kılıçdaroğlu'na destek verecekleri şeklinde yorumlandı.

DEMİRTAŞ: KILIÇDAROĞLU'NU CUMHURBAŞKANI YAPALIM

Gelişmeler dikkatle takip edilirken tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise 4 günlük sessizliğini sosyal medya hesabından bozdu. İmzalanan protokolden 2 gün sonra bir tweet atan Demirtaş paylaşımında, "Sandıktan değişim çıkmazsa ekonomide ve demokraside felaket olacak. Artık bu işin üçüncü turu da yok! Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın. Sandığa gidin, 1 nefes için 1 oy verin." ifadelerini kullandı.

İşte Demirtaş'ın o paylaşımı;

Demirtaş'tan, Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'na verdiği destek sonrası ilk paylaşım

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Politika

Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu Zafer Partisi Ümit Özdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE!
500

Yorumlar (7)

Ali Çelik:

Söz konusu vatan ise bizim rengimiz bellidir Recep Tayyip Erdoğan

389
147
yanıtYanıtla
RahimCalis:

Kürtlere çağrı yapıcak olsam size sahip çıksa ancak Erdoğana sahip çıkar gerisi boştur senelerdir zaten kürtlere sadece Erdoğanın çok yardımları dokunmuştur yoksa Kılıçdaroğlu kürtlere çok karışacak tüm düzenleri bozucaktır

382
138
yanıtYanıtla
Selami Turhan:

HER KONUŞMASINDA HER KELİMESİNDE BİR İNSAN BU KADARMI KENDİNİ EKSİLERE DÜŞÜRÜR YAA..ATATÜRKÜN KURDUĞU PARTİ NE HALE GELDİ YAA.SANKİ ATATÜRKTEN İNTİKAM ALINIYOR.

334
107
yanıtYanıtla
elif yildiz:

chp ye bak ya Atatürkün partisi hdp li oldu cıktı

219
78
yanıtYanıtla
Zamanla Akıllanan Adam:

ERDOĞAN NEFRETİ BUNLARDA NE OMURGA BIRAKTI NE İLKE

153
51
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Ülkede yaşadığın bütün olumsuzluklar ZAMANLA AKLINI YİTİRMENE SEBEP OLMUŞ. Tedavin mümkün ama.

yanıt15
yanıt14
happy:

Kaybeden Ümit Özdağ olmuştur.Bir sonraki seçimde geleceksin oy istemeye ne anlatacaksın HDP ile ortak olduk yinede adam kazandı mı diyeceksin.

25
12
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title