Haberler

Demirtaş, AK Partili Vekile Sahip Çıktı; Kılıçdaroğlu'na Çattı

Güncelleme:

Demirtaş, "AK Partili vekil, bir YPG'linin taziyesine katıldı diye ana muhalefet partisi onun üzerinden cenaze eleştirisi yapıyor." dedi, Kılıçdaroğlu'nu kendi sözleriyle vurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DTK Olağanüstü Kongresi'nde yaptığı konuşmada, YPG'li taziyesine katıldı diye muhalefetin hedefindeki AK Partili Galip Ensarioğlu'na sahip çıktı, ana muhalefet partisine çattı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "Daha geçen yıl siz kendiniz YPG kendi topraklarını savunan dış saldırılara karşı kendi halkını koruyan bir örgüttür demediniz mi, dediniz." sözlerini hatırlattı. "Bir AK Parti'li milletvekili bir YPG'linin taziyesine katıldı diye ana muhalefet partisi onun üzerinden cenaze eleştirisi yapıyor. Size düşen taziyelerin, cenazelerin oluşmasını engellemektir, çocukların ölmesini engellemektir" dedi.

DTK KONGRESİNDE KÜRSÜYE ÇIKTI

DTK'nın Olağanüstü Kongresi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda başladı. Kongreye, DTK Eş Genel Başkanları Hatip Dicle ile Selma Irmak, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bölge milletvekilleri, belediye başkanları, delegeler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kongrenin açılış konuşmasını DTK Eş Genel Başkanları Selma Irmak ve Hatip Dicle gerçekleştirdi. Irmak ve Dicle'nin konuşmasının ardından kürsüye HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş çıktı.


ENSARİOĞLU'NA SAHİP ÇIKTI, KILIÇDAROĞLU'NU ELEŞTİRDİ

Kongre olarak temel hedeflerinden birinin, kendilerine dayatılan tekçi anlayışa karşı kurumsal, kalıcı ve hakiki bir demokrasi inşa etmek olduğunu söyledi. Demirtaş, "Çok merak ediyorum, bu tek millet dendiğinde heyecan duyan Türkler, bu sloganın Hitler'e ait olduğunu biliyor mu mesela. Kılıçdaroğlu, daha geçen yıl siz kendiniz YPG kendi topraklarını savunan dış saldırılara karşı kendi halkını koruyan bir örgüttür demediniz mi, dediniz. Geçen yılki ilkeniz neydi, bu yılki ne. Şimdi bir AK Parti'li milletvekili bir YPG'linin taziyesine katıldı diye ana muhalefet partisi onun üzerinden cenaze eleştirisi yapıyor, onun da dokunulmazlığını kaldıracak mısınız diyor. Böyle bir şey olabilir mi, size düşen şey bu mu, taziyelerin, cenazelerin oluşmasını engellemektir. Çocukların ölmesini engellemektir. Bu cenazeleri nasıl engelleyeceğiz bunu konuşmak yerine tabutlar, taziyeler taziye çadırı, mezarlıklar, şu şuna Fatiha okudu öbürü ona baş sağlığı diledi diye birbirine hakaretler hırla gidiyor. Savaş meşru bir şey değil. Savaşın meşruiyeti olamaz, zulme karşı direniş meşhurdur. " dedi.

"BİZ TERÖRÜ, TERÖRİSTİ DESTEKLEMEDİK"

Demirtaş, "Biz ne terörü ne teröristi, ne savaşı ne savaş araçlarını ne şiddeti hiçbir zaman desteklemedik. Ankara'da da Brüksel'de de İstanbul'da da nerede bir terör eylemi varsa da karşısında durduk net bir tutum koyduk" diye konuştu.

Kongre daha sonra basına kapalı devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Halkların Demokratik Partisi Selahattin Demirtaş Hatip Dicle AK Parti Politika Haberler

500

Yorumlar (94)

SONER:

Bir tane hdpli ermeni beğeni hilesi yapıyor

65
58
yanıtYanıtla
Way sizde habercilik nezaman???:

Adam Gibi adam adam gibi dosdoğru bir Lider. Allah yar ve Yardımcın olsun HDP ve sayın Demirtaş.

71
28
yanıtYanıtla
VAN:

Bu Hdp terörü sadece kürtlerin değil insanlığında en büyük düşmanıdır

55
37
yanıtYanıtla
İSMİNİZİ YAZIN:

Teröristin cenazesine katılanı seviyor ama teröriste laf edene kızıyor Allah sizleri cehennem ateşinde yakacak öbür dünyasıda var bu işin

59
28
yanıtYanıtla
AGOPYAN:

Ermenierin liderisin sen selo başkan yeter artık kürt ırkclığı yaptığımız yeterince kürdü yanımıza çektik daha sürdürmeyelim bu durumu biran önce heryerde Ermenistan bayrakları dalgalanmalı bizler ermeni bizler hdpyiz

41
45
yanıtYanıtla
CİZRE:

Bizleri barış güvercini diye gösteren tüm medyaya teşekkürler biran önce çözüm sürecine dönülmeli aksi halde T. c doğru hepimizi ermenistana sürecek :(

58
23
yanıtYanıtla
BAJAR:

GERÇEK LİDER ÇALMAYAN LİDER BÜTÜN LİDERLER SANA KURBAN OLSUN

56
24
yanıtYanıtla
1111:

dün silahlarla newvruz gibi bir BAYRAMda silahlarla roketatarlarla poz veren BABAMDI demi :D Vuruncada KARI gibi ağlıonuz ezilme AYAGI yapıonuz hemen. . . . GEBERECEKSINIZ ulan KUKLALARI

yanıt19
yanıt21
4242:

senin allahına kurban

55
22
yanıtYanıtla
antipkk:

Allahi tanimayanlarin Allahi Agzina almasi ne Garip?!

yanıt18
yanıt32
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title