Haberler

DEM Parti kararını verdi! İstanbul'da Başak Demirtaş, Ankara'da ise Meral Danış Beştaş aday

Güncelleme:

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken, DEM Parti'nin özellikle İstanbul ve Ankara'dan aday çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu olmuştu. Gelen son bilgilere göre; son dakika değişikliği olmazsa DEM Parti İstanbul için Başak Demirtaş'ın Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın adını açıklayacak.

Yerel seçimler için geri sayım devam ederken Dem Parti'nin Ankara ve İstanbul'da aday çıkarıp çıkarmayacağı herkes tarafından merak ediliyor. Bu konuda nihai kararını veren parti yetkililerinin eğer bir son dakika değişikliği yaşanmazsa hafta sonu İstanbul için Başak Demirtaş, Ankara için de Meral Danış Beştaş'ın adını açıklayacak.

AÇIKLAMAYI BAŞVURU KABUL ETTİLER

Muhalefete yakınlığıyla bilinen İsmail Saymaz, konuyla ilgili kaleme aldığı köşe yazısında "Demirtaş, resmi başvuru yapmadı. Ancak DEM Parti kurulları cezaevi önünde yaptığı açıklamayı başvuru kabul ediyor. Demirtaş ile eski HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu'nu eşbaşkan adayı olarak İstanbul'a düşünüyorlar. Demirtaş ile Kürtler ve kadınları, Kenanoğlu ile Türkler, Aleviler ve küskün CHP'lileri hedefliyorlar" ifadelerine yer verdi.

ANKARA'DA MERAL DANIŞ BEŞTAŞ İSMİ

DEM Parti'nin Ankara'da da seçime kendi adayı ile gireceğini belirten Saymaz, "Ankara'da DEM Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Antalya'da Kemal Bülbül ve Bolu'da Veli Saçılık isimleri netleşti. Bülbül, Pir Sultan Abdal Derneği'nin eski başkanıydı. Saçılık ise sosyalist kimliğiyle biliniyor" dedi.

EN GÜÇLÜ SİNYALİ DÜN VERDİLER

Öte yandan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, dün Mecliste bir basın toplantısı düzenledi. İBB adaylığı için en güçlü isimlerden birinin Başak Demirtaş olduğunu söyleyen Koçyiğit, "Başak Hanım en güçlü adaylarımızdan birisi. Mayıs kampanyasını birlikte yürüttüğümüz, mitinglerimizde konuşan bir arkadaşımız, yoldaşımız. Adaylığı önünde hiçbir engel yok. Biz de bundan mutluluk duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Meral Danış Beştaş Başak Demirtaş DEM Parti İstanbul Ankara Politika Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (32)

albatros :

gönder ekremle mansuru al seloyu... iyi anlaşma valla... görün işte asıl terörü kim destekliyormuş... adamların istanbulu almak için yapmayacakları yok...

309
170
yanıtYanıtla
Berjeri aşireti:

Arkadaş çıkarmadıkları geçen seçim için bir yorum paylaşırmısın şütfen

yanıt86
yanıt31
itunes parax:

bu guzel kararlari yurekten destekliyorum. ne demis buyuk onderimiz rte ulke yonetiyoruz biz arkadaslar ulke. ne olacakti sansa mi birakacakti. ister para versin ister seloyu versin ne verirse versin. halk partisi bi bitsinde

yanıt74
yanıt193
Musti40 :

Esas soru: acap neden anlaşamadılar CHPyle? neden bir açıklama yok, kafam karıştı, pis kokular geliyor burnuma. Hmmö

yanıt82
yanıt28
abdullah HAMARAT:

Ne alaka lan hdp bağımsız bir parti ister aday çıkar ister ittifak kurar size ne oluyor

yanıt83
yanıt81
Şerif Ali:

Bu AKP yi desteklemek demektir. AKP-MHAPE bu ülke için felakettir.

203
262
yanıtYanıtla
Mehmet Mirdeslioglu:

Sizin kadar degil

yanıt203
yanıt95
Halil Yarbaşı:

Chp Dem ittifakı ülkeyi ekonomide, siyasette askeri alanda uçuracak değilmi? Siz varya siz yemin ederim Türkiye'yi paramparça edip çakallara yem edeceksiniz.

yanıt7
yanıt2
Ufuk Gökceoglu:

Kimi destekleyecekti millet??

yanıt0
yanıt0
MIHTAR:

Yavaş ve imamoğlu bir önceki seçimde bunların destek verdiğini unutmuş, başarıyı tek başına kendilerine maletmişleridi. Bunlarda haklı hatırlatmak istiyor.

214
55
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title